Бойко Борисов след Европейския съвет за COVID-19: Ние сме се презапасили 

27 март 2020 06:52   2863 прочита


 
 Премиерът Борисов направи официално изявление след заседанието на Европейския съвет заради COVID-19. 

Освен мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса ръководителите са обсъдили и осигуряването на медицинско оборудване, лична защитна екипировка и респиратори, отпускането на допълнителни средства за изследвания и ваксина. 

Когато става въпрос за много пари, по-трудно ще се намери решение между богатите държавите в ЕС. ЕК обещаха техния мозъчен тръст препоръча мерки за всички държави-членки. Към този момент България със своите мерки беше последвана много по-късно и виждате какъв е резултатът. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след заседанието на Европейския съвет, където се обсъди COVID-19. Фокус на разговора са начините за справяне със социално-икономическите последици. Разгледани са и въпросите за граждани на ЕС, блокирани в трети страни. 

По време на заседанието е обсъдено и решението за започване на преговори за присъединяване към ЕС на Северна Македония и Албания. 

„Решихме да подпомогнем, кой с каквото може. Поставих като основна тема сертифицирането на медицинското оборудване и предпазни маски. Нито един от тестовете не е на 100% надежден. Ние сме се презапасили. Ще раздадем по две облекла на най-засегнатите места“, обеща Борисов. "Има ли лекарство - няма, има ли ваксина - няма, има ли надежден тест - няма", заяви Борисов. Борисов каза още,че вече не разговаря с президента Радев : След онова негово изказване ,не съм го чул,нямам обяснение защо го каза ,заяви още премиерът. Петел.бг

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар