Вентилация в апартамента – решения и зъвможности!

15 август 2019 08:01   2534 прочита


Един от най-добрите начини да релаксирате вкъщи през лятото е като сте се настанали удобно на дивана и гледате любимо спортно предаване на прекрасния си LED телевизор. Тази идилична картина от съвременния бит си има своята цена – добрата вентилация в апартамента.

Много хора бъркат вентилацията вкъщи с уредите, които осигуряват такава. Например с климатика, вентилатора, пречиствателя на въздух и други такива. Истината обаче е, че вентилацията е съвкупност от действия и техники, използвани за организиране на обмена на въздуха в домашната среда, с цел да се поддържат желаните вътрешни климатични параметри в съответствие с хигиенните норми, личните изисквания и технологичните предпоставки.

Правилно подредената вентилационна система в един апартамент е единственото правилно решение. Тя осигурява снабдяване с филтриран въздух през лятото и доставка на филтриран и затоплен въздух през зимата, както и извличане на остарял въздух от помещенията. Чрез тези три фактора, всяко домакинство, което живее в апартамент може да се радва на качествена среда за дишане.

Вентилация и подходяща температура в апартамента

Връзката между вентилацията, температурата и усещанията на живеещите в апартамента е неразривна. Чрез правилната вентилация можете да си осигурите необходимата температура в интериорната среда, която според сезоните варира от 18 до 23 градуса. Всяка друга температура влияе в негативен аспект на физическото и умствено състояние на хората в дадената вътрешна среда. Ако вентилацията е нарушена поради една малка повреда в цялостната система, то това неминуемо ще се отрази на живеещите в къщата.

Качествената вентилация е незабележима в дома. Както казахме, средствата за охлаждане на въздуха – климатик, вентилатор – заемат само малка част от системата и те са важни за баланса й, и за крайната температура в интериора. Също толкова важни обаче са: циркулацията на чистия въздух в апартамента, изхвърлянето на неприятните миризми; бързото проветряване; бързото затопляне и постепенното охлаждане и т.н.

Вентилацията именно затова е незабележима, защото вие ежедневно се осланяте на ефекта, който тя има върху цялостния живот в даден апартамент. Когато обаче нещо в система се повреди, веднага се усеща загуба на баланса: по-мръсен въздух, нетипични интериорни температури, бавно изхвърляне на миризмите от помещенията и т.н. Затова разбирайте вентилацията като нещо цялостно във вашия апартамент и когато купувате климатик или вентилатор, съобразете покупката с цялата система, която управлява движението на въздуха вкъщи.

Източник: http://aron-bg.com/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар