С билетче от 1 лв. откриха новия градски плаж под Хисарлъка

12 юли 2010 00:20   8274 прочита
Председателят на ОбС Васил Иванов отчупи първата хапка за бъдещето на новия басейн
Председателят на ОбС Васил Иванов отчупи първата хапка за бъдещето на новия басейн


Председателят на ОбС Васил Иванов отчупи първата хапка за бъдещето на новия басейн

Президентът на федерацията по гимнастика Й. Йовчев плажува в Кюстендил

Стотици деца, техните родители, баби и дядовци обсадиха в деня на официалното откриване новия градски плаж в Кюстендил. Прерязването на лентата на общинския спортен обект се превърна в най-важното градско събитие за лятото.

Както повелява българската традиция, с хляб, мед и менче вода кметът Петър Паунов и председателят на ОбС Васил Иванов дадоха старт на най-новата градска придобивка.

Много сме радостни, че общината направи всичко възможно да възстанови стария градски плаж, той бе традиция за жителите и гостите на града, коментираха присъстващите на откриването.

Около 300 000 лева струва изграждането на нов басейн с размери 50 м на 12 м, както и детски басейн за забавление на най-малките. И двата басейна са с минерална вода, така че могат да се ползват целогодишно, като за зимата ще направим специални покривала, обясни кюстендилският градоначалник П. Паунов.

Освен това за най-малките на новия плажен комплекс има изградена атрактивна детска площадка с пързалки, люлки и катерушки, а за родителите им работи кафене, което предлага закуски и напитки, приготвени от поделението за кетъринг на ОП "Ученическо хранене".

В цената на билетчето за възрастни, което е 4 лв., се предвиждат 3 лв. за консумация, а младежите от 14 до 18 години плащат 2.50 лв., за деца до 7 г. входът е безплатен. Входът е само левче за всички, останалите пари от билета са за консумация, поясни П. Паунов.

Преди четири години с решение на Общинския съвет в Кюстендил плажният комплекс на областния център, съществувал на същото място десетилетия, бе продаден на инвестиционно дружество срещу сумата от 700 000 лева. Единственото, което направиха инвеститорите за времето, в което притежаваха спортния комплекс, бе да разрушат съществуващите басейни и постройки.

Преди няколко месеца, след продължителни преговори, кметската администрация на Петър Паунов се договори за откупуването на терена, като същевременно общината отдели и средства от бюджета си за изграждането на новия плажен комплекс. Той бе изграден за 40 дена. Това е едно ново начало за Кюстендил. Надявам се до края на годината да реализираме програмата, която ще направи Кюстендил най-посещавания град в България. Няма как да не ни боли за басейните в 1-во ОУ и ПМГ. Фирмите, които са взели парите, но не са направили качествени ремонти там, са дадени на прокуратурата, каза кметът Петър Паунов.

За останалата част от терена в бившия градски плаж предстои изготвянето на проект, обществено обсъждане и решение за бъдещето му от Общинския съвет, каза още Паунов.

Олимпийският медалист и президент на федерацията по спортна гимнастика Йордан Йовчев плажува няколко часа в Кюстендил през почивните дни, той остана възхитен от условията, които предлага общинският спортен обект, и от възможностите на спортните бази в областния град, които разгледа с кюстендилския градоначалник Петър Паунов.

През последните години много рядко, още повече община да прави подобни инвестиции, тук в Кюстендил явно не е така, заради това съм възхитен от възможностите на града. Имате и стара школа с традиции, което превръща Кюстендил в притегателен център за спортисти от различни направления. Няма да бъда учуден, ако в най-скоро време в Кюстендил могат да бъдат видени не само футболни отбори на подготовка, но и спортисти от други дисциплини, каза Йовчев.


Още за: плаж   откриване   Кюстендил   Още от: Бизнес

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар