Откриват киносалон в театъра на Кюстендил, за да увеличат приходите

10 януари 2011 00:20   6129 прочита
Ч. Ненов
Ч. Ненов


Ч. Ненов

До края на януари в Кюстендил отново ще има киносалон. Новото съоръжение ще е общинско и се намира в една от залите на театъра, съобщи директорът на културния институт Чавдар Ненов.

Новото съоръжение ще ни донесе приходи - през 2010 година театърът в Кюстендил отчете 40% ръст на постъпленията спрямо 2009, уточни театралният шеф.

Вярно е, че не можахме да постигнем ръста от 350%, който имахме през 2009 година, но това е, защото през 2008 година приходите от дейността на театъра бяха нищожни, обясни Ненов.

В момента кюстендилският театър "Крум Кюлявков" разполага с 12 актъори, шестима от които са на щат, останалите на хонорар. Те представиха 4 пиеси - две драматични и две куклени.

През 2010 година общинския театър в Кюстендил е имал три постановки в Македония, гостувания в Благоевград, Дупница и други градове от областта.

По думите на театралния шеф сред миналогодишните успехи е спечеленият проект за достъпна среда на хора с увреждания, по който са монтирани 14 места в салона и 2 в куклената зала.

В театъра започват и репетициите на постоновката "Ах тези пари" на съвременния френски драматург Пиер Шено, което ще е и първото представление за годината, издаде театралният шеф.


Още за: киносалон   зала   театър   Още от: Бизнес

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар