Кметът П. Паунов назначи 5-членна комисия за търга за градски плаж

27 април 2011 00:05   3938 прочита
П. Паунов
П. Паунов


П. Паунов

Адвокат Васил Иванов, който е председател на Общински съвет - Кюстендил, заместникът му Георги Арнаудов и трима представители на Общинска администрация - Таня Атанасова, Десислава Алайкова и Мариан Фусков, ще бъдат в комисията, която ще проведе търга за продажбата на т.нар. градски плаж в Кюстендил. Предложението е на  кмета Петър Паунов.

На предстоящата сесия съветниците трябва да гласуват за втори път докладна, свързана с продажбата на т.нар. градски плаж в Кюстендил.

Общинските служители този път внасят материалите по Закона за приватизацията и следприватизационния контрол, за да не може повече никой да спъва работата по продажбата на плажния комплекс.

До повторното гласуване се стигна, след като дни преди великденската ваканция областният управител на Кюстендил Любомир Анчев върна решението на местния парламент, с мотива, че плажът не може да се продава по Закона за общинската собственост. Анчев обвини Общинския съвет и председателя му Васил Иванов в неправомерни продажби на общинска собственост във връзка с продажбата на магазините на бившето общинско предприятие "Нармаг", които бяха купени от съветника Петър Макенджиев.

Връщането на решението тогава не е свързано с начина на продажба, а защото г-н Петър Макенджиев е участвал в гласуването като общински съветник, а същевременно е и наемател на тези имоти и купувач. Според областния управител Макенджиев нямал право да гласува, тъй като е заинтересован, коментира казуса от 2010 г. ОбС шефът В. Иванов.


Още за: П. Паунов   продажба   плаж   Още от: Бизнес

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар