Добра новина за перничани! Изграждат с над 10 млн.лв. модерна, високотехнологична фабрика

10 февруари 2024 08:40   5520 прочита


Компанията „АК Електрик“ АД, която е част от глобалния производител AQ Group AB, получи сертификат клас „А“. Инвестиционният им проект е в размер на 10. 4 млн. лв. и е свързан с разширяване на дейността на дружеството и изграждане на модерна и високотехнологична фабрика в Перник. 

Очаква се компанията да разкрие 170 нови работни места. Във фабриката ще се произвеждат крайни продукти за електрооборудване, предназначени за възобновяеми енергийни източници и за пренос на енергия за водещи световни компании. 

Закупихме нови машини и ще продължим да инвестираме в ново оборудване“, заяви изпълнителният директор на едно от най-големите предприятия в Югозападна България Емил Николов,пред Economic. bg

Той подчерта, че за компанията е от ключово значение и инвестицията в развитието на служителите чрез преквалификация и обучения. „Производствените ни мощности са разположени в Радомир, Перник и Кюстендил и общо имаме над 1200 служители“, добави той. 

Компанията е един от лидерите в проектирането и производството на електрически табла и сложни метални компоненти за индустриални клиенти. Дейността й е свързана с проектиране и асемблиране електрически табла и обработва черни и цветни метали. 


Още от: Бизнес

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар