Дават парите за кетъринг на общината на “Ученически столове”, за да го спасят от фалит

28 май 2010 00:14   4148 прочита
Ат. Викторова
Ат. Викторова


Ат. Викторова

Е. Панчев от ГЕРБ възроди идеята на П. Дангов за бизнес център, 10 лв. глобите за скоба в “синя зона”

Оздравителната програма на “Ученически столове” представи управителят Атанаска Викторова пред общинските съветници на вчерашната сесия. Тя поиска закуските и обядът на учениците да се дотират от общината, да се направи обширна реклама на дружеството, за да се привлекат клиенти извън училищата. Съветници приеха предложението на Атанаска Викторова с някои уговорки.

Георги Пехливански заяви: Въпреки че не съм доволен от това, което е написано в докладната, ще гласувам “за”, тъй като “Ученически столове” е общинско дружество със социална функция. Но наесен трябва да заседаваме отново и да вземем мерки учениците да получават по-евтина храна, която да бъде дотирана или от общината, или от държавата, и да направим така, че общинското дружество да заработи по-добре. Предлагам да бъде създадена комисия от родители, учители и специалисти, които да изработят програма за развитие на дружеството, за да бъде извадено от състоянието едва ли не на фалит.

Кметът Атанас Янев заяви: Когато има мероприятие в общината и се налага кетъринг, досега давахме парите на съседни ресторанти. Отсега нататък тази дейност ще извършва “Ученически столове” и така ще подпомагаме дружеството, а и храните, които предлагат, са качествени.

Против програмата гласуваха трима общински съветници от ГЕРБ, сред които и лидерът на партията в Дупница Крум Милев. Йорданка Божкова се въздържа, а Милен Попов от “Атака” гласува “против”, но не коментира мотивите за решението си.

Съветниците гласуваха общината да закупи 12,71 процента от сградата, в която се помещаваше кафенето на СДС в Дупница. Имотът е собственост на държавата и се управлява от областната управа в Кюстендил. Общината изкупува дела на собственика на кафенето Ивайло Йорданов, който не се е издължил към областната управа в Кюстендил, за което е даден на съдия-изпълнител Елица Христова. Тя иска за 12,71 процента от имота 20 904 лева.

Кафенето на СДС се намира на гърба на общинската сграда.

Раздвижване в залата предизвика докладната записка на общинския съветник от ГЕРБ Емил Панчев, с която се иска разрешение да се създаде бизнес център. Идеята е от времето на управлението на Първан Дангов и той трябваше да бъде в бившите казарми при Гиздова махала.

Д-р Панчо Панайотов попита какво ще представлява центърът, кой ще го строи и какво е участието на общината. Емил Панчев не успя да отговори.

Съветникът Първан Дангов заяви: По мое време бяха отпуснати 25 000 евро за този проект, но не се осъществи. Ако проектът е продължение на моята идея, ще гласувам “за, заключи той.

Преди около година, както “Струма” писа, представители на германска фирма дойдоха в Дупница, за да се запознаят с условията, които предлага общината за изграждане на бизнес център. Зам. кметът Йордан Йорданов пътува до Германия, за да черпи опит.

Общинският съветник от БСП Иван Шопов предложи да се налагат 10 лева глоба за автомобили, паркирали в “синята зона”, на които са сложени скоби, което бе прието.

Опитът на Първан Дангов да наложи да не се слагат скоби и да не се налагат глоби бе отхвърлен. Той обаче заяви, че решението на Общинския съвет ще обжалва пред областната управа и пред прокуратурата в Дупница, като каза, че по този начин движението се обърква още повече, и даде за пример Благоевград. Паркингът пред бившия Учителски институт, който е платен, е празен, хората предпочитат вместо да дават по 50 стотинки на час, да паркират в съседните улички и трябва да се направи нова организация на движението в Дупница, обясни Дангов.

Кметът Янев му опонира. Това е новосформирано дружество към общината и нещата ще се оправят в движение.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар