Да обезщетят персонала на 100% за декември, иска БХРА- Кюстендил

26 декември 2020 14:03   4319 прочита


За 100 процентово обезщетение за декември, настояват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) - "Сдружение по туризъм" Кюстендил. В позицията си те изразяват несъгласие с наложените икономически мерки, предприети и предложени от правителството, както и скептицизъм относно тяхната ефективност.

Те настояват компенсациите за наетия персонал да бъдат в размер на 80 на сто от размера на осигурителния доход и да се прилагат от датата на затваряне на бизнесите.

Предлагаме в обхвата на мерките да бъдат включени и фирмите от сектори Хотелиерство, както и такива с втори код на икономическа дейност, които попадат в обсега на заповедта за затваряне или ограничаване дейността на бизнеси. Настояваме специално за месец декември размерът на компенсациите за персонал да бъде 100%, равен на осигурителния доход, тъй като това е най-значимия във финансово отношение месец от годината за затворения бизнес, заявяват те.

Настояваме да се разшири обхвата на Гаранционната програма на ББР за ликвидна подкрепа на бизнеса, пострадал от пандемията COVID-19, така че да се подпомогнат фирми, които изпитват затруднения с обслужването на кредити поради епидемиологичната обстановка, както и за рефинасиране на съществуваща кредитна експозиция.

Настояваме за удължаване мораториума на плащанията по кредити за период от 12 месеца, пише news.bg. Изразяваме нагласа и готовност за участие в ефективни протестни действия и други инициативи, представляващи несъгласие и неодобрение на мерките, които Правителството предприема за ограничаване на пандемията от Covid-19 и компенсиране на бизнеса заради затварянето му, категорични са те.


Още за: бахра   заведения   ковид   Още от: Бизнес

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар