Ќовините на югозападна Ѕългари€
 расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол  “рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище
   –егистрац舫абравена парола

„—»-та дават на търг десетки луксозни имоти за милиони, най-скъпи€т е в Ѕанско!


30 септември 2019 10:20   16685 прочита

—нимка: „—»
—нимка: „—»


—нимка: „—»

¬ много случаи се провеждат по н€колко продани на едни и същи имоти поради липса на наддавачи


20 хотела и 60 кръчми извадиха на тезг€ха частни съдебни изпълнители от ц€лата страна в кра€ на л€тото. “ова показа проверка на "ћонитор" в регистъра на публичните продажби на  амарата на „—»-тата.

Ќай-скъпи€т хотел, об€вен на търг, се намира в Ѕанско и началната му цена е близо 8 200 000 лв. “ой е на груб строеж и се намира в местността √рамадето на зимни€ курорт. —поред об€вата хотелът е замислен като апартаментен комплекс и се състои от 3 отделни сгради. ќбщо в т€х са разположени около 30 самосто€телни жилища, а вс€ка сграда разполага със собствена рецепци€.

¬ъпреки че достъпът до имота минава през черен път, а самите сгради са недостроени, всеки желаещ да го купи ще тр€бва да плати май-малко 8,2 млн. лева. —амо за участието в търга, който ще се състои на 7-и октомври, когато ще бъде проведено и самото наддаване за имота, всеки кандидат-купувач пък ще тр€бва да внесе по сметката на „—»-то 820 000 лв. задатък.

ѕарите се възстанов€ват ако участникът не успее да спечели търга. ѕри него „—»-то отвар€ всички подадени оферти и об€в€ва за купувач дали€ най-висока цена. јко н€кой реши, че може да предложи повече пари има възможност да направи това, като стъпката отново е около 820 000 лева, над печелившата оферта.

¬тората най-скъпа оферта е с цели 6 млн. лева след първата и е за хотел, който се намира в местността √орна –осица край √аброво и е пуснат за продажба заради дългове към банка. ¬ описанието му е записано, че имотът е бивш почивен дом, а цели€т е с площ от малко над 5 декара.  омплексът включва както част за настан€ване, така и ресторант и конферентна зала.

«а около 1,4 млн. лв. пък са пуснати за продажба три хотела в –ибарица,  ошарица и ѕампорово.  акто и предишните два, те са об€вени за продан заради дългове на собствениците, които не са покрити в законови€ срок. Ќай-евтини€т имот в тази графа пък се намира край ¬идин и може да стане собственост на всеки меракли€, готов да брои за него повече от 40 000 лв. —градата обаче е в много лошо състо€ние и се нуждае от основен ремонт. ќсвен хотелите, на тезг€ха са извадени още и 60 заведени€ в ц€лата страна, както и още 138 магазини и търговски площи.

 ръчмите, об€вени за продажба, върв€т между над 1 000 000 и 7000 лева. ¬ горни€ ценови диапазон се предлагат заведени€, които са напълно обзаведени и са култови за съответни€ град Ќай-евтините оферти пък са за тип квартални заведени€, в които отдавна не са правени подобрени€. ќт годишни€ доклад на камарата става €сно, че през 2018 г. в платформата са публикувани 41 174 бро€ об€ви за продажби на имущество.

„«а сравнение об€вите са били 51 699 за 2017 г.“, подчертава се в документа. ѕрез 2018 г. об€влени€та за продажба на недвижими имоти са били 37 024 бро€ спр€мо 46 545 за 2017 г. ќтделно в регистъра миналата година са били пуснати за продажба 1606 ћѕ—, като техни€т брой е само с 91 по-малко от предишната година. ќсвен това са публикувани и 2544 бро€ об€ви за пуснати на търг движими вещи. “е са с малко под 1000 по-малко в сравнение с 2017 г., когато са били 3457.

„“ук правим следното важно уточнение –бро€т на публикуваните об€влени€ не означава реално извършени продажби, нито пък че толкова имоти са предмет на изпълнение. ¬ много случаи се провеждат по н€колко продани на едни и същи имоти поради липса на наддавачи“, допълват в годишни€ си доклад от камарата.

ќще за: хотели  продажби  местност ќще от: Ѕизнес

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.