ЧСИ сложи на тезгяха имот за 1млн. лв. на длъжник на Община Банско 

26 януари 2021 04:55   14322 прочита


Съдия-изпълнител обяви поредна публична продан на имот, собственост на дружеството "Кристал Спрингс Асетс" ЕАД заради непогасен дълг към Община Банско в размер на 190 809лв. 

Парцелът от 30 дка се намира в урбанизираната зона на Банско, в местността Кучешчилец, а дружеството, чиято собственост е, се представлява от Станислав Йорданов. Цената на имота продължава да пада и в момента наддаването започва от 1 020 360. 00 лв. 
Интересен е фактът, че сред имената в съвета на директорите освен Йорданов, фигурира и това на Нийл Оливър О´Райли, който е едно от главните действащи лица, свързани с фалита на „Добринище ски”, която към момента е в несъстоятелност и остава най-големият длъжник на общинската хазна със задължения от 574 679лв. Името на ирландецът се свързва с още 6 фирми, развиващи дейност на територията на България. Фирмата - собственик на лифта до връх Безбог, хижите "Безбог" и "Гоце Делчев" и хотел "Добринище", изпадна в неплатежоспособност през 2011г., а окончателното й обявяване в несъстоятелност се случи година по-късно. 

П. Пенева 

  
 


Още за: имот   Банско   продажба   Още от: Бизнес

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар