ВК Благоевград остана на крачка от финалите

26 март 2018 10:04   12845 прочита


Най-успешната юношеска формация на ВК Благоевград приключи участие кръг преди финалите на държавното първенство за юноши старша възраст. Всъщност квалификационния турнир в Добрич бе и последната официална изява на този отбор във възрастта юношите старша. Голяма част от тези момчетата през следващия сезон няма да имат право да играят, а някой от тях може би ще продължат в мъжкия волейбол, но не в Благоевград.

Липсата на мъжки волейболен клуб в областния център ще ги принуди да опитат късмета си в Разлог, Дупница, Пловдив, Монтана, Добрич, Бургас, Варна или София, където има развит мъжки волейбол. В последния си официален мач момчетата на Васил Тасков и Пеце Руяноски опитаха всичко, но загуби от фаворита и домакин на турнира Добруджа 07 с 0:3 гейма. По пътя към Добрич, където се проведе турнира ВК Благоевград спечелиха турнир от група Б, който се проведе в Ихтиман.

Три победи в трима мача осигуриха първото място на благоевградчани. В Добрич обаче благоевградчани останаха втори, а само победителя се класира за финалите на Държавното първенство. Турнирът започна добре за ВК Благоевград, след победа над ВК Монтана с 3:1 гейма. Служебна победа срещу Миньор Перник осигури на момчетата от Благоевград второ място в турнира.

Състав на ВК Благоевград: Вили Айков, Атанас Василчев, Стоян Попов, Валентин Сиркаров, Иван Памуклийски, Ивайло Попов, Антон Зашев, Радослав Белемезов, Велизар Ангелов и Танушев. Ето какво написа на страницата си едно от момчета, след последния официален мач на отбора:

"Волейболен клуб-Благоевград(Старша възраст) Сезон 2017-2018... Един отбор със сравнително кратка история... Един отбор, който беше пред разпадане преди началото на сезона... Един отбор пълен с откачалки, малоумници, джендъри, боклуци, цигани, селяци... Един отбор, в който всеки играч разчиташе на останалите във всеки един момент, както на терена така и извън него...

Благодаря на Васил Тасков и Николай Алексиев, че ни дадоха възможност да правим това което най-много обичаме, а именно волейболът... Благодаря и на Пеце Руяноски, който бе наш треньор през изминалата година и ни помогна не само да развием волейболните си умения, но и да се сближим и да ни направи по-добри приятели... Е, вече приказката приключи.... Може би не по начина който искахме, но поне доказахме че можем да играем като равни, срещу отбори с имена в българския волейбол... Въпреки всичко аз съм доволен от духа и себераздаването на всеки един от нас...

Благодарен съм на всички мои съотборници, които до последната точка не се предадоха, както и на треньорите които до последно вярваха в нас. Волейболът е игра в която има и победители и победени.. И въпреки загубата мисля че всеки един от нас трябва да се смята за победител.. Е момчета, както казах по-горе "Приказката приключи", но искам да знаете че винаги ще останете в моето сърце... "

Марти Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар