Талант от GD - SPORT спечели плувния маратон в Охрид, негови съотборници останаха на крачка от победата

04 август 2017 09:17   9674 прочита


Денислав Койков спечели 38-то издание на плувния маратон в Охридското езеро по повод празничния ден Илинден. Традиционното състезание се провежда на 2 август, а тази година в него участваха 60 плувци от Полша, България и Македония. Участниците бяха разделени в две възрастови групи, над 16 години и деца от от 10 до 16 години.

При по-малките първо и второ място за момчета заеха състезателите на благоевградския клуб GD- SPORT Денислав Койков и Ангел Стойчев. Калина Захариева остана втора при момичетата, като пред нея финишира само представителката на домакините Яна Милковска. Трасето с дължина 2,5 километра не затрудни особено плувците от Благоевград, които достойно защитиха реномето на българското плуване и бяха единствените родни плувци в маратона.

Стартът бе на плаж Горица, а финала на пристанището в Охридското езеро. Победител в 38-я Илинденски плувен маратон в Охрид при по- големите стана Андрей Стояновски, който измина разстоянието за 31.19.10 мин. Това е негова шеста победа в този маратон. При дамите първа е Миа Кръстевска. За призьорите имаше купи и медали.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар