Приятелят на благоевградчанката Силвана Ханджийска, волейболният спец Найден Найденов остана без работа

23 януари 2019 13:52   18190 прочита


Шампионът Нефтохимик 2010 (Бургас) се раздели с досегашния си старши-треньор Найден Найденов, като решението за рокадата бе взето вчера.

Ръководството на клуба се раздели с него заради незадоволителни резултати през настоящия сезон. Миналата година бургаският тим постигна златен требъл у нас, след като спечели титлата, купата и суперкупата на България.

През настоящия сезон обаче тимът не се представя според очакванията и въпреки че бяха привлечени известните ни играчи Николай Учиков и Теодор Тодоров това не се промени. Нефтохимик 2010 загуби от Хебър във финала за купата на България, а няколко дни по-късно допусна конфузна загуба с 0:3 от Добруджа 07. Така големият фаворит се срина до пето място във временното класиране, а му предстои сблъсък с гръцкия гранд Олимпиакос за купата на Европейската конфедерация.

Временно отборът ще бъде воден от играещия спортен директор Теодор Салпаров. Очаква се в рамките на седмица да бъде избран нов старши треньор. "Такива неща се случват постоянно. Аз съм чист пред съвестта си, постигнах каквото можах с отбора. Стигнахме до 1/4-финал в евротурнирите - нещо, което не се е случвало в историята на клуба.

Наистина имахме колебливи изяви във вътрешното първенство. И преди се е случвало отбор да завърши 3-и или 4-и в редовния сезон, но след това да спечели титлата. Тръгвам си с високо вдигната глава", заяви бившият национален треньор.

Теодор Салпаров призна, че до раздялата се е стигнало, защото има очевидна нужда от промяна. Най-известният ни състезател на поста либеро се надява скоро да има развитие по избора на нов наставник. Найден Найденов живее на семейни начала с треньорката по латино и спортни танци Силвана Ханджийска. Благоевградчанката е председател на клуб по спортни танци Силвана денс.

Марти Иванов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар