Осоговската планина - първият домакин на Европейска купа по ски сноуборд и ски свободен стил

25 януари 2013 10:13   4498 прочита


За първи път в европейски и световен мащаб Осоговската планина ще бъде домакин на стартове в две различни зимни олимпийски дисциплини. Дисциплините са "слоупстайл" и и ски свободен стил.
Слоупстайлът е най-новият зимен олимпийски спорт. Състезанията са кръг от Европейската купа и ще се проведат от 19 до 24 февруари 2013 година.

"Това е първото голямо състезание, което правим извън 3-те национални ски центъра. Много сме доволни от спусканията, които направихме тук през миналия сезон и това ни даде сили да кандидатстваме и да спечелим двата старта тази година", каза шефът на ски федерацията г-н Бобев.

Успоредно със спортните съоръжения организаторите ще обособят зона за екстремни спортове и забавления за зрителите. Всички рампи, стълби и парапети ще са изработени от специален материал, безопасен за спортистите. Предвидени са и забавления за най-малките: минирампа за скейтборд, скокове от кула, въжен тролей и др. Съвместно с туристическо дружество "Осогово" ще се провеждат курсове по лавинна безопасност.

Програмата на състезанията започва на 19 февруари. На 20 и 21 са стартовете в дисциплината ски свободен стил. На 23 и 24 февруари ще се проведат спусканията за Европейската купа в дисциплината "слоупстайл".

Даниел Цветков


Още за: домакин   сноуборд   сезон   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар