Новата перлата в короната на женския волейбол е родена в Разлог

08 март 2017 11:02   6451 прочита


След Ели Василева и Доби Рабаджиева и два реди и на Ани Боздева да допълни картината на волейболни звезди от Юогозапада

Родена е на 30 януари, 1999 г. в Разлог. Баща и Кирил Боздев е бивш волейболист на местния Пирин, който от години е един от най-силните ни отбори в този спорт при мъжете. Именно под негово влияние Ани започва да играе волейбол в родния си град и на едни финали при подрастващите хваща окото на треньорите на Марица. “Обадиха се на родителите ми, говорихме, стегнах си багажа и пристигнах в Пловдив”, спомня си Боздева.

“Все пак тук щях да се развивам по-професионално, тъй като в Разлог няма женски отбор - само момичета и девойки младша и старша възраст”, допълва тя. След идването си под тепетата постъпва в Спортното училище и все още живее в пансиона. “От 5 години съм тук. В началото ми беше трудно, но след първите месец-два започнах да свиквам”, разказва младата надежда на Марица. Минала е през всички възрастови групи на"жълто- сините" - от момичета до жени, игра на Европейските първенства в Пловдив и в Словакия с националния отбор за девойки съответно до 18 и до 19 години. И Ани, подобно на Дима Ушева и Йоанна Атанасова, е селектирана от старши- треньора Иван Петков в женския тим на шампионките от началото на настоящия сезон, като миналата година се обиграваше като преотстъпена на Раковски (Димитровград).

“В началото нямаше как да не се притеснявам на това по-високо ниво. Стараех се много повече. Гледах да не греша. Случва се да ми се поскарват, ако направя някоя грешка, но това е напълно нормално. Все пак, започнах вече да свиквам”, казва Ани, която записа игрови минути срещу световния клубен шампион Еджзаджъбашъ ВитрА на реванша в Истанбул от Шампионската лига. “По-различно е - от другата страна стоят страшно опитни състезателки, едни от най-добрите в света. Беше голямо напрежение и притеснение, а атмосферата на първата среща в "Колодрума" беше невероятна и задължаваща. Адреналинът е много висок и в един момент те кара да забравиш притеснението”, признава младата волейболистка.

Сънят действа най-разтоварващо на Ани от тренировките и мачовете. Също така обича да излиза с приятели, които вижда рядко и не са от волейболната среда. Когато е възможно, отделя време и на приятеля си, който също е волейболист и играе в Берое (Стара Загора). Не пропуска и хубавите филми. Рядко намира време да си ходи в Разлог, но родителите често идват да я виждат. “В родния си град имах прекрасно детство - нищо общо със сегашното, което минава основно в компютърни игри”, спомня си Ани. За всички е ясно, че Марица няма да бъде последната спирка за Ани. Интерес към талантливата волейболистка има от няколко клуба в Европа.


Още за: Ани Боздева   волейбол   Разлог   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар