Наградиха победителите в десетото издание на „Планинско рали- Благоевград 2015” (СНИМКИ)

26 април 2015 18:14   7049 прочита


Пламен Стайков от АСК „Евроком Рали”, с „Мицубиши Лансър” грабна първото място в десетото юбилейно издание на втория кръг от националния автомобилен шампионат на България "Планинско Благоевград 2015". Втори финишира Любомир Мечков от АСК „Джордан Рейс”, а трети Ивелин Чапанов от АСК „Плевен Рейси”. Награди получиха и състезателите, показали най- добро време в своите класове. Купата в своя клас грабна единствената жена, представител за Благоевград от АСК „Диамо” Диана Стоянова.

Зам.- кметът по строителството и сигурността на община Благоевград Антоанета Робева награди победители като им пожела още много титли и бъдещи успехи. Тя поздрави всички участници и изрази надежда следващата година те отново да се включат в „Планинско рали- Благоевград”, като кръгът да стане част от Балканския автомобилен шампионат по планинско изкачване.

Хиляди жители и гости на Благоевград наблюдаваха атрактивното автомобилно състезание, което за поредна година се проведе на пътя за село Делвино. Началото на състезателната част бе дадено в 10.00 часа. Стартираха 41 автомобила с екипажи от България, Гърция и Македония, но финишираха 34 от тях. Състезанието бе изключително оспорвано по време на трите манша, но най- добър резултат показа Пламен Стайков.

Преди началото на "Планинско рали- Благоевград 2015", организирано от община Благоевград, БФАС и АСК „Диамо”, участниците засадиха 10 дървета, колкото са и юбилейните години на ралито в Благоевград.

 

В. Стефанов


Още за: награждаване   рали   планинско   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар