Край на италианската авантюра за Вени Дона Сърбинска от Благоевград

26 април 2018 13:20   6304 прочита


Бившата състезателка на футболен клуб Спортика Благоевград Вени Дона Сърбинска прекрати договора си с италианския клуб Катания. Националката изкара почти четири месеца в отбора от Серия Б, като остави отлични впечатления с играта си за тима на Катания.

Причината Вени да се прибере в родината, преди края на сезона е забавяне плащания на заплати и напускането на водещи футболистки от отбора. Самата тя споделя, че напоследък и треньора е променил коренно начина си на работа, като е допринесъл за негативните резултати на Катания през последния месец.

Сърбинска изигра 10 мача в първенството на Италия и бе в основата на всичко позитивно, което сътвори тима в тези срещи. Името и не липсваше от материалите, които медиите публикуваха за Катания. "Реших да си тръгна, защото видях, че нещата не вървят добре. Ако знаех, че ще се случи така, нямаше да напускам Спортика" - споделя Вени.

Сега състезателката тренира със Спортика, но няма право да играе за благоевградския клуб. Ще обмисля нови оферти, но много внимателно, за да не повтори грешката, която направи с Катания. Има предварителни разговори с капитанката на Верона Лили Кистова, която би могла да и съдейства за трансфер в Серия А. Двете бяха съотборнички в Спортика и се познават отлично.

Сърбинска очаква и повиквателна от националния отбор за участие в контролни срещи, ако има такива в близките няколко месеца. Иначе обеща да подкрепя Спортика в мачовете до края на първенството и турнира за купата на България.

Марти Кирилов


Още за: вени сърбинска   договор   клуб   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар