Ќовините на югозападна Ѕългари€
—нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина ќт чистачка до милионерка! ѕодробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: ≈то го полица€т...
   –егистрац舫абравена парола

»звършителите на въоръжени€ грабеж в прохода ’аинбоз получиха общо 38 г. затвор


21 април 2017 12:34   7310 прочитаЌа общо 38 години лишаване от свобода са осъдени извършителите на въоръжен грабеж в прохода ’аинбоз, след разглеждане на делото от три съдебни инстанции. “ова съобщиха от прокуратурата, цитирани от "“руд".

»вайло ¬. е осъден на 18 години лишаване от свобода при строг режим, Ѕойчо “. ще излежи 15 години лишаване от свобода също при строг режим, а »ван –. – пет години лишаване от свобода при общ режим. ѕрисъдите са окончателни и вл€зоха в сила, след последното разглеждане на делото от ¬ърховен касационен съд.

»вайло ¬. е признат за виновен по обвинени€та на прокуратурата и е осъден за това, че на 3.08.2011 г. на път€ ¬. “ърново-√урково, в съучастие с ’осе ћ. като извършители и с помагачи »ван –. и Ѕойчо “., отнел чужди движими вещи /50 656 лв. собственост на Ѕулсатком јƒ и 15 000 лв. собственост на ј. ј. – общо 65 656 лв. – особено големи размери/, с намерение противозаконно да ги присво€т, като за това са употребили сила /нанас€не на удари с ръце и с автомат  алашников в главата и т€лото на ј. ј., заплашване и прострелване със същото оръжие, като грабежът е придружен и с нанас€не на тежки и средни телесни повреди. ƒейците са били въоръжени с автомат, саморъчно изработен картечен пистолет, боеприпаси и 6 бр. взривове – престъпление по чл. 199 ал. 2 вр ал 1, вр чл. 198 ал 1 чл. 20 Ќ .

—ъщи€т е осъден по обвинението, че придобил от Ѕойчо “. и държал огнестрелно оръжие – автомат  алашников, саморъчно изработен картечен пистолет, боеприпаси за т€х и 6 бр. взривове, без да има за това надлежно разрешително – престъпление по чл. 339 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 ал. 1 и чл. 26 ал. 1 Ќ .

ќсъден е и по третото обвинение, че на 27.06.2011 г. в —т. «агора, в съучастие като извършител с ’осе ћ. противозаконно отнел чужд лек автомобил „јуди 80” от владението на ѕ.я., без негово съгласие, като превозното средство било изоставено без надзор в района на с.  ерека – престъпление по чл. 346 ал.2, вр. чл. 20 Ќ .

Ѕойчо “. е признат за виновен и осъден за това, че в периода от юни до август 2011 г. във ¬. “ърново, √аброво, —евлиево и с. “рънето, действайки в съучастие като помагач с извършителите »вайло ¬. и ’осе ћ. и с помагач »ван –., умишлено улеснил »вайло ¬. и ’осе ћ. чрез даване на съвети, раз€снение, отстран€ване на спънки, набав€не на средства – предостав€не на огнестрелно оръжие, боеприпаси и взривове, да извършат грабежа – престъпление по чл. 199 ал. 2 вр. чл. 198 ал. 1 чл. 20 Ќ .

—ъщи€т е признат за виновен по обвинението на прокуратурата, че през 2010 г придобил от неизвестно лице и при услови€та на продължаващо престъпление, при една и съща обстановка и при еднородност на вината държал огнестрелно оръжие – автомат  алашников и картечен пистолет, боеприпаси за т€х и 6 бр. взривове и на 24.07.2011 г. и на 02.08.2011 г. ги предал на »вайло ¬. и ’осе ћ. без да има за това разрешително – престъпление по чл. 399 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 Ќ .

ќсъден е и за това, че на 05.08.2011 г в района на с.  ерека, в съучастие като извършител с »вайло ¬., чрез запалване, унищожил противозаконно чужд лек автомобил јуди на стойност 1700 лв. – престъпление по чл. 216 ал. 1 вр. чл. 20 Ќ .

»ван –. е осъден за това, че в периода юни 2011 г. до 03.08.2011 г., като помагач умишлено улеснил »вайло ¬. и ’осе ћ., чрез даване на съвети и раз€снени€ /относно подход€що м€сто и време да осъществ€ване на грабежа, за приблизителни€ размер на пренас€ните от пострадали€ суми, м€сто и време на пренас€нето до —т. «агора, за личността, външен вид, посто€нен адрес и лек автомобил на пострадали€/, да извършат грабеж – престъпление по чл. 199 ал. 1 вр. чл. 198 ал. 1 чл. 20 Ќ .

ѕредстои изпълнението на осъдителните присъди.

ќще за: затвор  грабеж  проход ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.