Войводите на Каракачанов с 4-ма селски кандидат-кметове в Благоевградско

10 септември 2011 00:01   4242 прочита
Ив. Стойчев
Ив. Стойчев


Ив. Стойчев

Партия ВМРО-БНД ще има 4-ма кандидати за кметове на села в Благоевградска община, съобщи председателят на партията Георги Васев, който е претендент за градоначалник на изборите през октомври.

В с. Бело поле войводите ще заложат на досегашния си кмет Иван Стойчев, за когото това ще е трети мандат. В милионерското с. Рилци войводите залагат също на досегашния кмет Живко Чукарски, който през 2007 г. успя да обедини всички десни сили в широка коалиция и да пребори без усилия опонентките си за вота Мара Грозданова от БСП, Роза Андонова от ГЕРБ и Кръстанка Стойнева от “Екогласност”, ЕИБ и Партия на българските жени.

В с. Покровник ВМРО залага на кандидата си от миналите избори Стоичко Кузмански. През 2007 г. той получи подкрепата на БСДП, с която войводите имаха коалиция ВМРО-КОД БГ, но тя не му стигна, за да победи издигнатия от инициативен комитет Методи Цонев. На тези избори двамата пак ще се изправят един срещу друг, защото само преди няколко дни БСП припозна Цонев за свой кандидат-кмет, въпреки че през последните 4 месеца се афишираше за кандидатура на Коалиция ЕКИП.

Четвъртото село, към чийто кметски стол войводите ще имат претенции, е Падеш. Там техният кандидат се нарича Методи Кавалджиев. До момента той не се е занимавал с политика.


Още за: ВМРО-БНД   кандидати   кмет   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар