С фойерверки, награди, песни и танци честваха 100 г. юбилей на читалището в Разлог

12 октомври 2009 00:12   17059 прочита
Мажоретният състав към читалище “15 септември 1903 г.” в Разлог
Мажоретният състав към читалище “15 септември 1903 г.” в Разлог


Мажоретният състав към читалище “15 септември 1903 г.” в Разлог

Депутатът инж. Л. Татарски и секретарят К. Харизанова разрязаха тортата, вр.и.д. кметът инж. Бл. Дункин награди заслужилите дейци

Читалище “15 септември 1903 година” в Разлог с празнична програма навърши 100 години. Тържествата по отбелязване на юбилея продължиха цяла седмица и достигнаха своя връх на 9 септември, когато се проведе грандиозен концерт-спектакъл. Събитието бе реализирано с финансовата подкрепа на община Разлог, която специално издаде вестник и засне филм.
Председателят на читалището Атанас Орозов и секретарят Катерина Харизанова посрещаха лично всеки, който бе дошъл да уважи събитието. Оказа се, че салонът на Дома на културата не успя да събере всички желаещи да станат съпричастни с юбилея.
На тържествения концерт специални гости бяха народният представител инж. Любен Татарски, директорът на дирекция “Жалби и сигнали на граждани” към омбудсмана на България Росица Тоткова, заместник-председателят на Съюза на народните читалища в България Николай Дойнов, ръководството на община Разлог, бивши и настоящи читалищни дейци.
Вр.и.д. кметът инж. Благой Дункин поднесе приветствие и подари почетен плакет на заслужили читалищни дейци. Специални награди от община Разлог получиха К. Харизанова и Ат. Орозов. Сред многобройните подаръци инж. Благой Дункин подари и картина с изглед от Разлог.
С голямо вълнение приветствие поднесе и инж. Любен Татарски, той връчи поздравителен адрес и специална грамота от министъра на културата Вежди Рашидов за принос в развитието и утвърждаването на българската култура.


Още за: читалище   празник   Разлог   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар