Николай Шушков: Местната власт в Благоевград се разправя с инакомислещите, трябва да се сложи край на това

21 октомври 2023 17:12   7224 прочита


В градивна среща с избиратели в с. Рилци независимият кандидат за кмет на Благоевград Николай Шушков постави болния въпрос, който става все по-видим в предизборната програма – саморазправата на общината с инакомислещите хора. Той благодари на досегашния кмет на селото Крум Крумов, който приел да стане член на Инициативния комитет по  издигането му за кмет. „След като това стана публично, усетихме тоталитарния юмрук на местната власт в Благоевград. В 21 век, 2023 година, опити за разправа с хората, които мислят по друг начин – това е недопустимо!“, каза Николай Шушков, който е номер 74 в бюлетината.

Той разказа, че два дни, след като е обявил състава на Инициативния си комитет с Крум Крумов в него, се намерили хора, които да го обвинят, че едва ли не с 3 кубика съчки иска да купува гласове в село Рилци. „Благодаря на цялата общественост в селото, която чрез своята позиция, декларация, постове в социалните медии застанахте зад кмета. Никога не ни е минавало през ума да купуваме гласове. Аз не съм дал и няма да дам нито една стотинка за купуване на гласове. А тези 3 кубика се оказаха за един беден човек, който на всичкото отгоре е без избирателни права, защото няма лична карта.“

Шушков изрази съжалението си че след тази случка,  може би отвратен  от начина на работа в общината, Крум Крумов решил да не се кандидатира отново за кмет на селото. „Съжалявам, защото той е изключително честен и отговорен човек, но това е оценка за целия нетърпим политически климат в община Благоевград, който се нуждае от незабавна промяна“.  

Шушков отбеляза, че под управлението на Крумов с. Рилци, което е на 3 км. от Благоевград и в него живеят 800 човека, се преобрази напълно. Той посочи като много добър пример факта, че и двамата кандидат-кметове на селото са дошли рамо до рамо на тази среща, за да разкажат какви са плановете им. „Това е много важен знак, че мислим демократично и гледаме в една посока – развитието на общината и на селото“, каза Шушков.

Той отбеляза, че Рилци може да се превърне в добър модел за привличане на новозаселващи се млади и заможни хора, които през последните 10 години направиха селото живо и заедно с коренните му жители помагат за развитието му. Според Шушков, довеждащият водопровод от пречиствателната станция до с. Рилци  е стар и трябва да се подмени. Има и частични проблеми с ВиК мрежата в селото.

Хората, на свой ред, се оплакаха от условията за работа на прословутия нов общински пазар, с който сегашният кмет Илко Стоянов толкова се гордее. Забраната на търговците да влизат с колите си близо до сергиите създава големи трудности. „Трябва да мъкнем 600 кг стока от паркинга до сергиите. Това е много недомислено. Осветлението в района на пазара се гаси в 7.00 ч. сутринта, когато още е тъмно и още зареждаме сергиите. Новопостроеният покрив е много висок, непрактичен, не пази нито от слънцето, нито от ветрове, дъжд, сняг. Няма нито една тоалетна, работим при отвратителни условия, а плащаме синя зона и скъпи наеми“, разказаха хората.

Шушков каза, че е добре запознат с проблемите на пазара. Наясно е, че наемите, определени от Общинския съвет в Благоевград, са едни от най-високите в областта. Той обеща да отиде и да поговори лично с търговците, с които заедно да търсят разрешение на всички тези проблеми.

Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

 

0 коментара