Кандидат-кметски бисери в Благоевград! "Няма вариант един кмет да не може да разреши проблемите на този град! Ще спра концертите в парк "Македония", ще спестя от пътувания" и още за "решените" проблеми с любезното съдействие на БСП и Румен Томов...

16 октомври 2019 13:41   33299 прочита


Култов Росен Георгиев: Бил съм патерица на Камбитов, вие псевдополитици развивате чувство на малоценност, задминах ви като малка гара, Ив. Ризов-Поемем отговорността за развитието на Благоевград, К. Ханждийски: "В мое лице бизнесът и всички работещи ще имат добър приятел и партньор" и още...

Думи, обещания, срещи, клевети, инсинуации! Объркани хора и ошашавен електорат в Благоевград! Това е кандидат-кметската кампания на мнозина от участниците в областния център до момента.

Кампанията набира скорост, а с нея и яростта на кандидатите в битката за кметския пост. Истински шедьоври на мисълта, незабравими проблясъци, проблеми без решения, повторения на вече направени неща, едни и същи теми, пускани в употреба, плагиатстване на идеи, кражба на "интелектуална собственост" и други все такива. Това виждаме, следейки изявите на мераклиите към властта.

ОСОБЕНО АКТИВЕН В ПОПУЛИЗМА СИ Е е независимият кандидат за кмет, подкрепен от БСП Румен Томов. Томов разпалено обещава, критикува и решава вече решени неща. Поставя на дневен ред себе си като залог на дадената дума. Ще подобри благосъстоянието на жителите на този град, ще направи всичко, което хората искат. Като истински спестовник Томов повдига един от "най-сериозните проблеми" на благоевградчани и заявява:

"Смятам, че разходите, които плащаме за пътуващия кметски екип от София, могат да се вложат в НЕЩО градивно Другото, в което съм убеден е, че и в Благоевград има достатъчно способни хора, които могат да ръководят тази общинаю", казва Томов в медии.

Много КОНКРЕТНО и далновидно изказване, поздравления. Естествено г-н Томов и сме съгласни, хора кадърни колкото щеш в Благоевград. Те със сигурност могат да направят НЕЩОТО, за което говорите ГРАДИВНО! Видно е обаче, че вие не казвате НИЩО КОНКРЕТНО, около това НЕЩО, което може да се направи със спестените пари! Едно е ясно, вие господин Томов сте скъп на триците и евтин на брашното. Благодарение на този екип в Благоевград бяха осигурени 311 милиона в инвестиции.

КАЗВАТЕ, ЧЕ ще "Спрете концертите в парк "Македония", следователно и "Франкофоли" ще спрете, защото парк "Македония" /теренът на бившите казарми, върнат на общината с невероятните усилия на досегашния кметски екип/: е единственото място в Благоевград, където могат да се съберат десетки хиляди, които идват всяка година от цяла Европа в Благоевград, за да видят на живо, световноизвестни звезди - Безплатно!

Тази привилегия на меломаните и младите ценители на музиката в Благоевград и България, ли ще отнемете?! Със спирането на концертите на франкофоли ще нанесете и удар върху хотелиери, ресторантьори в областния център, които с нетърпение очакват този Фестивал - Не смятате ли, че ще нанесете сериозен удар най-вече върху имиджа на Благоеввград като фестивален европейски град, притегателен център за хиляди фенове на музиката.

Изводът, който се налага е, че ще заличите, един от успехите на Благоевград, един възроден от годините на едно друго управление, фестивал на френската песен. Цял мандат няма да ви стигне г-н Томов, да разрушите, да закриете направеното от ГЕРБ, Атанас Камбитов и екипа му. Затова, когато правите НЕЩО, кажете какво Нещо и КАК ще го направите! Когато казвате НЕЩО, не го оплитайте в думи, от които не се разбира НИЩО. Стига с тази НОН СЕНС пропаганда!"

И продължава Томов:

"НЯМА вариант кметът на един град, да не може да разреши проблем в този град", казва кандидатът за кмет пред избиратели.

И тук отново питаме: За Благоевград ли говорите, г-н Томов, или по принцип за един град и един кмет.... Да, умно изказване, само, че забравяте, че кметът на Един град има Едни съветници, ИЗБРАНИ ОТ НАРОДА, които гласуват всяко негово предложение за решение, той няма Абсолютната власт да решава Едни проблеми. И ако кметът на Един град не е решил Един проблем, значи, че причината не е само в него. Така, че запознайте се с правомощията на институцията "КМЕТ", която щурмувате, преди да пропагандирате ЕДНИ НЕЩА!

Не можем да отминем и бившия кмет на Дъбрава Росен Георгиев., добил популярност след брилянтното си нямо представяне на публичния дебат в центъра на Благоевград.

Култов РОСЕН ГЕОРГИЕВ, цитирам: Днес започвам деня със смях, бил съм патерица на Камбитов!?!

Уважаеми драскачи и Вие псевдополитици, знам, че приемате тежко социологическите проучвания, истинските, не нагласените. Знам, че развивате чувство на малоценност, защото събрах качествен екип и Ви задминах като малка гара. Знам, че повечето сте в зависимости и не Ви остава нищо друго като реакция, освен манипулацията"!

Браво, Георгиев!

Вярно е, задмина като малка гара всичките политици, все до един. Не се спря по пътя към пътуването си от село гара Дъбрава до площада в Благоевград, където на дебата, така ги задмина, че 4-имата ти фенове зад гърба ти, изпаднаха в екстаз. Оттук нататък опонентите ти развиха чувство за малоценност, увиснаха им мераците и гарантирано ще се спънат по пътя към кметския престол, с едно изключение.

Изключението е, този, който те назначи за кмет на Дъбрава преди години и който те поведе по пътя от алеята за Бачиново и дюнерите към политическата ти кариера в ПП ГЕРБ. За Камбитов говоря, този, който ти помогна да направиш рокерския ТНЕ BRAVA FEST и благодарение, на който доби самочувствието от управленец на село с 200 баби и дядовци да искаш да управляваш 100 хиляден областен център.

Успех от сърце по пътя към "Голямата гара", на която ще спреш шеметното си пътуване. Краят му е на 27 октомври, когато народът ще реши Георгиев ли да избере или Иван Ризов, който пък се закле, че:

"Поема отговорността за развитието на Благоевград" Всичко ще оправи Ризов! Той не се страхува да понесе на плещите си десетките започнати от ГЕРБ и Европа проекти, да ги довърши с любезното съдействие на правителството на ГЕРБ, уверен, че управлението на общината ще му се види детска играчка, след дългогодишния му престои и успешно ръководене на крупното и познато по света и у нас "Топливо". А там Ризов с успех продава години наред тухли, цимент и богат асортимент от строителни материали.

Задъхващото се от немотия през годините на криза предприятие, ръководено от Ризов, живна благодарение на кампанията по санирането, осигурена от Камбитов и правителството на ГЕРБ. Ризов и "Топливо" се развиха в последните години, тъй като фирмите, ангажирани със санирането реализираха големи обороти в ръководеното от него търговско предприятие.

Днес, забравяйки тежките години, войводата Иван Ризов "излетя като феникс" и пое сериозната отговорност след развитието и блясъка на Топливо, да продължи развитието и на града. Похвално е, че признава, че Благоевград се развива, но как той лично ще продължи това развитите е въпрос, потънал в зоната на "здрача"!

Ще продължи, обаче посоката е неясна. Все около Камбитов му се въртят идеите. И него благоевградчани чуха на публичния дебат. Чуха го, не защото каза нещо конструктивно и запомнящо се, а защото говореше най-високо. Силово и агресивно.!

Коледа наближава, а с нея се завръща и споменът за следващия кандидат за кмет Калоян Ханджийски. Ханджийски, смелият протестър, пионер в рисуването на паметници, отново атакува кметския стол.

След брилянтното му произведение, превърнало един от символите на Благоевград, паметника на Димитър Благоевград, в червен и смешен Дядо Мраз, днес отново Калоян Ханджийски апелира: Подкрепете ме за кмет на Благоевград. В мое лице бизнесът и всички работещи ще имат добър приятел и партньор".

Кой бизнес Ханджийски, кои работещи?! Да не би да говориш за работещите зад граница, които тези, които ти плащат, оставиха без хляб и вода в арабския свят. Като си приятел на работещите какво направи, за това, твоите работодатели да си платят на измамените хора и утешат семействата им изпаднали в продължителна паника за живота и здравето им?!

Къде беше гневната ти позиция, когато работниците на Г. Мавродиев плачеха горко, заради липсата на заплати, заради преживяната мизерия в Саудитска Арабия, където ги бяха изпратили, да припечелят някой лев за семействата си?! Защо тогава не развя флага на протеста?! Как да ти повярва Благоевград, след грубите ти изявления на воайор, ровещ се в нечии личен живот.

Класният политик Ханджийски не прави така, той не повдига чужди юргани, за да оправдае целите си. Лицемерието в предизборна кампания е наказуемо в деня на избора, защото е висша форма на неуважение и подценяване на народната памет. Има неща, които електоратът помни повече от 3 дни, уважаеми г-н Ханджийски.

Воден от идеята да се върне във властта е и бившият областен управител, бившият зам. кмет, бившият училищен директор Валери Смиленов, който обяви: За да е чист един град, трябва да има чист кмет! Мъдро, Смиленов!

4 години в ОБС не можахме да определим на чия страна е Валери Смиленов., не можахме да схванем "Чистите му помисли. Не блесна с нищо, не направи нищо, активира се напоследък, като се прикачи към оформената в ОБС опозиция - Злата Ризова, Албина Анева, Андон Тодоров, Калоян Ханджийски, Цветлозар Балабанов, увековечили съдружието си в култова снимка и титулуващи се Спасители на Благоевград.

Та присламчвайки се към опозиционерите Смиленов изведнъж яхна метлата и полетя към кметския пост. Да спасява Благоевград! От кого, Смиленов?! От партия ГЕРБ, която ти осигуряваше управленски постове, на които за съжаление не се задържа дълго?! Или от Камбитов, искаш да "спасиш" града?! Въпросът е, защо не спаси Благоевград, когато беше на върха на управлението. Областен управител, заместник на Камбитов. Защо не спаси училището, което ръководеше, а им позволи да се спасят от тебе?!

Въпроси, на които отговорите са ясни - Вие, г-н Смиленов отстрани погледнато сте в ролята на вечната жертва на несправедливости в живота, жертва на репресии, недооценен и огнетяван и отвсякъде отстраняван! Жалко. Дано, народът има милост към жертвите, която да прояви пред урните.... На 27-ми!

Много кандидати за властта има в Благоевград! Все честни и достойни хора, все спасители, за които ще говорим още. А дотогава уважаеми благоевградчани, слушайте с отворени уши и питайте - Какво са направили за Благоевград до момента мераклиите по пътя към кметския стол и властта, в колко благотворителни и други акции се включиха и къде са техните следи в областния център. Как ще свършат онова, което обещават?!

Не се подавайте на манипулации, защото е видно, че голяма част от кандидатите за кметове не искат да СПЕЧЕЛЯТ изборите, за да работят с грижа за Благоевград, имайки ясни идеи, ясни цели и готови решения.

Обединени, те се борят за това, да дискредитират най-сериозния им опонент Камбитов, с надежда той да ЗАГУБИ изборите! Мотивите им за това са повърхностни, неубедителни, а пропагандата им, лишена от съдържание. Водени от разни апетити те не признават успехите на този, който направи за Благоевград това, което всички кандидат - кметове, обединени, не могат да разрушат цял век! Искат да са като него?! Но това само с мерак не става - Трябва и акъл.... И не забравяйте купуването и продаването на гласове е престъпление.

П. Костадинов

Обединени да гътнат Камбитов, приятели у село Българчево:


Още за: бисери   варианти   кмет   Още от: Политика

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар