25 жители на селата Кромидово и Капатово обявиха: Манипулираха ни с бял лист

11 януари 2012 00:10   10325 прочита
Кметският наместник Андон Илиев обяви, че в основата на интригите срещу него е Йорданка Драмова, всичко започнало, след като я хванал в момент на кражба на дърва за огрев
Кметският наместник Андон Илиев обяви, че в основата на интригите срещу него е Йорданка Драмова, всичко започнало, след като я хванал в момент на кражба на дърва за огрев


Кметският наместник Андон Илиев обяви, че в основата на интригите срещу него е Йорданка Драмова, всичко започнало, след като я хванал в момент на кражба на дърва за огрев

Залових Йорданка Драмова в момент на кражба за дърва за огрев от чужд имот, направих й забележка и я изобличих пред местните хора и от тогава има лично отношение към мен и се опитва по всякакъв начин да ме дискредитира и злепостави пред обществеността, но този номер не минава, защото хората ме познават, коментира вчера кметският наместник на Кромидово и Капатово Андон Илиев.

С подписка 58 жители, както съобщи в. “Струма”, поискаха кметът на Петрич Вельо Илиев да го отстрани и да назначи на негово място друг. Вчера в кметството в село Кромидово се събраха над 25 предимно възрастни хора, които подкрепиха Андон Илиев и разказаха подробности как е събирана подписката срещу кметския наместник.

Мария Катранева и Мария Тегова заявиха, че хора на Йорданка Драмова им казали да си напишат имената и да се подпишат на бели листа, като им било заявено, че подписката е с искане селата Кромидово и Капатово да имат отделни наместници, а не един. Двете жени принципно се съгласили, но впоследствие установили, че са манипулирани, тъй като бил добавен друг лист с текст, уличаващ кметския наместник Андон Илиев и с искане за неговото отстраняване. Мария Катранева и Мария Тегова обявиха, че Андон Илиев им помага и никога не са имали нищо против него и изразиха разочарованието си от Йорданка Драмова, която по такъв нелеп начин е манипулирала възрастните хора в село Кромидово.

Валери Петров заяви, че с учудване е видял, че фигурира името му в подписката, а никога не се е подписвал.

Стефан Николов също заяви, че видял в списъка имена на хора, които не са жители и не живеят в Кромидово.

В рамките на около час кметският наместник Андон Илиев разговаря със съселяните си пред кметството и в самата сграда. Пред местния управник хората бяха категорични, че застават зад него и искат да продължи да ги управлява.

20 човека от подписалите се не са жители на селото, други петима имат адресна регистрация, но не живеят в него.

Завчера главният секретар на общината Туфчо Сандъкчиев бе категоричен, че Андон Илиев се справя перфектно като наместник и не стои на дневен ред неговото отстраняване, а подписката, която е получена, няма да бъде взета под внимание, тъй като е манипулирана от двама-трима човека, което е видно от почерка.

Йорданка Драмова живее в село Кромидово и десет пъти е била кандидат за кмет от различни политически сили, но никога не е била избирана.

Съгласно закона наместниците се назначават със заповед на общинския кмет, който единствен има право по всяко време от мандата да ги освобождава, ако не вършат работата си, и да назначава нови. Наместниците са служители на администрацията и провеждат политиката на кмета на общината. Селата Кромидово и Капатово имат един кметски наместник поради малкият брой жители и факта, че са непосредствено едно до друго.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар