Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Сандански ще бъде сред 10-те града, които ще имат своето "място"


20 март 2017 09:59   4955 прочита„Мястото“ ще дава възможности за спорт на открито, социални контакти и възможност за културни формални и неформални изяви


Сдружение "С идея за бъдещето - спорт, образование, култура" в партньорство с община Сандански спечели участие в проект "Да променим 10 населени места в България“. Координатори на проекта са Сдружение "БГ Бъди Активен", а финансиращия орган ще бъде Фондация "Кока-Кола".

Целта на проекта е да се преобразят 10 градски пространства в различни градове в България, което да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Сред тези градове попада и град Сандански.

След оспорвана конкуренция на предложения, изготвени от местни неправителствени организации, бяха избрани десетте града, в които ще се реализира проектa. Tова са София, Карлово, Калофер, Казанлък, Враца, Самоков, Добрич, Берковица, Плевен и Сандански, в тези градове ще бъдат изградени нови атрактивни публични локации – мултифункционални открити пространства за спорт, култура и социални дейности.

Участниците в проекта ще трябва да изградят добро партньорство с местната общност, да подпомагат организирането и провеждането на обществени обсъждания за споделяне на идеи, да информират местната общност за развитието на проекта, да положат усилия за мобилизиране на гражданската общност за полагане на доброволен труд при изграждането на пространството.

В края на месец март ще се състои среща между всички избрани организации, на която ще се поставят основите на бъдещата работа по създаване на „Място“ в съответните градове. В рамките на срещата ще бъде организиран и уъркшоп на тема „Placemaking”/създаване на място/, в който участниците ще бъдат запознати с принципите, на които ще бъдат изградени съответните пространства.

Д. Иванов

Още за: Сандански  култура  община Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.