Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Сандански рапортува: Всички училища са готови за първия учебен ден, 395 първолаци ще чуят за първи път училищния звънец


13 септември 2017 15:57   941 прочита Всички учебни заведения в община Сандански ще отворят врати за откриването на новата учебна година на 15 септември.

Сградният фонд на учебните заведения е в добро състояние, като всяко едно училище през лятната ваканция е извършило освежителни ремонти на класни стаи, физкултурни салони, кабинети и дворни пространства.

Детските градини в община Сандански вече отвориха врати за най-малките деца с озеленени и почистени дворове.

ДГ „Зорница“ в с. Дамяница, напълно променена и обновена по проект „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“, вече работи за своите малки възпитаници.

Нейното официално откриване ще бъде на 14 септември. На церемонията по откриването ще присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството – Николай Нанков.

Ремонтните дейности по проект „Енергийна ефективност на сградата на Детска градина „Първи юни“, град Сандански продължават. Всички деца от градината са разпределени в други детски заведения до приключване на ремонта.

През последните месеци текат и по-мащабни ремонтни дейности в ЗПГ „Климент Тимирязев“ по проект “Реконструкция и модернизация на сградата на Земеделска професионална гимназия “Климент Тимирязев”. Във IIОУ „Христо Смирненски“ и Гимназия „Яне Сандански“ също се извършва частичен ремонт на северната част на сградата, осигурен със средства от община Сандански.

През учебната 2017/2018 г. в община Сандански за първи път училищният праг ще прекрачат 395 първокласници.

Вени Иванова

Още за: Сандански  рапорт  първокласници Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.