6000 зрители аплодираха благоевградски спортисти, пръв в новата зала на Пловдив държа реч Марио Богданов

31 август 2015 09:05   3878 прочита


Вицепрезидентът на международната федерация по Таекуон- до ITF Марио Богданов пръв държа реч в новата зала на град Пловдив. Благоевградчанинът получи думата по време на официалната церемония по откриването на зала Колодрума.

Богданов не скри вълнението си от факта, че именно Таекуон- до ITF е първият спорт организирал свое голямо състезание в новата зала. Освен това поздрави и първите български шампиони от Световното първенство. Минути по- късно 6000 зрители аплодираха бронзовите медалисти от последната дисциплина на първенството самозащита. Българският отбор съставен от благоевградчаните Ралица Траянова, Илиян Томанов и Любомир Бакалски спечели трето място в дисциплината и увеличи броят на медалите - 9 в актива на България.

За Бакалски това е втори медал от световното след сребърния в спаринг индивидуално. Преди церемонията по откриването президентът на БФ Таекуон- до ITF получи поздравително писмо от кмета на Благоевград Атанас Камбитов. В него градоначалникът поздрави Богданов, за новия му пост в световното таекуон- до и пожела едно от следващите Световни първенства да бъде проведено в меката на този спорт у нас Благоевград.

Лъчо Петров


Още за: М. Богданов   реч   зала   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар