Новините на югозападна България
© Guliver / GettyEма Стоун сключи модна сделка на стойност 10 млн. долара Няма да повярвате! Тези девойки някога са имали.... пенис Източник: tastyЛесен пай без печене
   РегистрацияЗабравена парола

Съдът потвърди: Собственикът на “Проминвест” А. Янудов дължи на държавата 1 141 646 лв. акциз


15 април 2010 00:18  13 коментара   118455 прочита

Бащата на собственика на “Проминвест” А. Янудов - Милчо, проследи почти всички съдебни заседания
Бащата на собственика на “Проминвест” А. Янудов - Милчо, проследи почти всички съдебни заседания


Бащата на собственика на “Проминвест” А. Янудов - Милчо, проследи почти всички съдебни заседания

Загуба в първи "рунд"


Собственикът на “Проминвест” Ангел Янудов загуби първи рунд в съдебната битка, след като районен съдия Георги Янев потвърди срещу него наказателното постановление в размер на 1 141 646 лева и имуществена санкция на бившия шеф на митница Благоевград Румен Коцев.

Както “Струма” писа, през август 2008 година “Проминвест” внесе от Македония 2 тира с по 9192 кг тютюн и плати 4634 лева ДДС, като го декларира като нарязан, с тарифен код, по който не се плащат акцизи. По изчисленията на митническите служители с грешното тарифиране Янудов е избегнал 1 114 000 лева държавни вземания само от единия камион, а от втория “Проминвест” си е спестила 1 170 000 лева. След наказателните постановления, издадени от митница Благоевград, заедно с тези суми фирмата на А. Янудов трябва да плати и равностойността на стоката, предмет на митническото нарушение - съответно 22 000 лв. и 23 000 лв.

По време на съдебно заседание юрисконсулт Дора Вълканова представи доказателства, че в митническите документи от Република Македония стоката е била описана с акцизния тарифен код, установен от митничарите, потвърждаващ по-висока степен на обработка на тютюна, което го прави готов за пушене, непредставен в директна опаковка.

По искане на адвокат Шопов, защитник на “Проминвест”, бе назначена тройна експертиза, извършена от експерти в пловдивския Институт по тютюна. Вещите лица категорично заявявиха, че обработката на проверявания тютюн позволява да се пуши, т.е. да се произвеждат цигари без допълнителна индустриална обработка.

След поредица от заседания по мегаделото на “Проминвест” съдът прие, че наказателното постановление на митница Благоевград е напълно законосъобразно и няма основания да бъде отхвърлено. Решението на районен съдия Г. Янев, което е мотивирано в 10 страници, подлежи на обжалване пред Административен съд - Благоевград.

Второто наказателно постановление за митническа измама в особено големи размери за 1 172 000 лв. срещу фирмата на Ангел Янудов “Проминвест” е при съдия Калина Иванова, но все още няма обявено решение.

Още за: А. Янудов  дело  внос Още от: Бизнес

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


13 коментара

15 април 2010 04:10 | chicago
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А6е,кво го мотате този осиковалиа от 10 години?Нема ли в тази страна един нормален СЪДИА да си свърши свестно ра6отата?Да го прати където му е местото.Синът му съшто.Штото е голем лихвар.А с какви пари...?Знае се...


15 април 2010 08:49 | chico
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

"Чикаго" - много си наивен. Сигурно не си от тук? Не всичко което лети се яде.
Като не е подал човека на време - сега със дела ще се занимава. А колко по-лесто би било, ако са се поддали на р..... Медиите постоянно ни заливат с информация за далавери и икономически интереси в митниците и съдебната ни система. Така че и дума не може да става за справедлив и обективен процес в България, а пък да не говорим за града. Просто мирише на икономически интереси. Така са се обвързали всички институции като вълчи черва, че ..... горго на този който ги настъпи. Но така е при нас, нали.


15 април 2010 08:52 | Математик
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ей, журналистите, пак грешки с математиката. Пак сте бързали - веднъж пишете "от втория “Проминвест” си е спестила 1 170 000 лева", пък след това "Второто наказателно постановление ... за 1 172 000 лв." . Е, на кое да вярваме ние читателите - или за две хиляди лева няма що да се хабите. УВАЖАВАЙТЕ МАТЕМАТИКАТА, защото всичко е математика.


15 април 2010 09:02 | Книжовник
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЕЕЕЕЕ, вие не спите ли, не ходите ли на работа? Забравих, че повечето българи сме безделници. Но по същество: Кой ще разтълкува думата "осиковалиа"? Много съм любознателна и с нетърпение очаквам да науча значението на тази, нова за българския език дума. Предварително благодаря.


15 април 2010 09:10 | Приятел
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Явно Проминвест са настъпили някого по мазола?
На кой пречите толкова много?
Но нищо Господ гледа. Колелото се върти. Вие сте костелив орех. Знам, че сте от хората, които не подават на рекет. Успех!


15 април 2010 09:17 | Канада
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

От личен опит знам, че на местно ниво почти всички дела са в полза на държавните институции, нищо че обслужват частни интереси. Нооооо като се придвижат делата на горе - в София, а защо не и в Европа, там вече е по- друго. Няма толкова много пристрастия, няма лични мнения, които са недопустими в правото. Така, че е рано да се каже кой ще се смее последен. Въпреки че всички виждаме какво става в нашата мила Родина - държавата реши ли да смачка някой който работи усилено и регистрира що годе добър оборот, да не говорим има ли печалба, няма отърване. В нашето родно градче особено. За това преди 7 години след десет годишна война с държавицата, бях принуден да си взема домочадието и си намерих нов дом и нова родина, за което сега не съжалявам. Нямах сили да се боря и избрах по-лесния път, но виждам че тези хора са готови да се борят до край, за което им стискам ръката. И вървам че ще успеят.


15 април 2010 09:59 | Работодател
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Факт е, че в нашата държава колкото повече се опитваш да помогнеш, толкова по-рядко ти се връща добрината. Работодател съм също като този частник, който държавата се опитва да смачка. Ставам преди работниците си, лягам си след тях, плащам данъци на държавата, раздавам се и физически и материално. Но наскоро след направената ми ревизия се оказа че без вина съм виновен. И ще трябва да плащам глоба за един абсурд. Подобно на случая на Проминвест. Та накрая реших по-добре да съм обикновен работник без грижи, отколкото да се грижа за всички и накрая да страдам от държавници-кожодери. То не са осигуровки, то не са данъци, то не са държавни такси, глоби. Щом хазната се опразни търсят начин да я запълват от нас-обикновени и честни работодатели.


15 април 2010 10:01 | Читател
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Опа, пак се започна. Много силни думи "мега дело", ле-ле. Вие да не им правите реклама нещо. Защото това ако е "мега дело", как ще кръстите делата свързани с операциите - "Наглите", "Медузите", "Рибите" , "Козите" ?
Е вярно, че хората се интересуват от такива злободневни теми и революционни заглавия.
Само едно не ми е ясно. Как толко години пишете за Янудов и не сте публикували нито една негова снимка, а сега вече е разрешил да го снимате. Просто не мога да го проумея, защото знам, че не е от тези които търсят публичност и явна слава, а пък е дал съгласието си да публикувате снимка. Много-много ама наистина много интересно.


15 април 2010 10:19 | Любопитко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

От предишните ви публикации по тази тема, се разбира че е ставало въпрос за транзит, тогава за какви държавни вземания се говори тук. Или аз нежо на схващам или просто вече всичко е решено предварително. Запознайте се с Регламентите на ЕС отнасящи се за транзитиране на стоки от и към трети страни. Вие журналистите поне можете да четете и да тълкувате нещата, поне така би трябвало да е. Нека вече започнем да страним от присъщата на нас българите злоба, завист и посредственост, ако искаме да се оправим. Защото на всички ни е известна максимта: "Прост народ - слаба държава"


16 април 2010 09:06 | до РАБОТОДАТЕЛ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ако сте наистина честни работодатели никой няма да ви дърпа.Ще си плащате данъците разбира се .Аз не съм работодател и също си плащам данъците.Вие,,работодател,,да не би да сте от шарената крава или искате само да лапкате без да давате?Ееееее така не може.


16 април 2010 11:43 | До До Работодател
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тъй като не си работодател и не мислиш и за подчинени хора, които разчитат на теб, а мислиш ЕДИНСТВЕНО за себе си, не си наясно с какви абсурдни и напълно противоречиви закони се сблъсква юридическото лице. А за данъците си плащаме много по-съвестно от обикновените граждани, които се опитват да укрият някои заработени на черно допълнителни доходи, въпреки че Закона за данъците върху доходите е за всички и не дели шарените крави от едноцветните.


18 август 2010 14:11 | асд
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

измамници.


31 август 2010 11:12 | дса
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кой "измамници"? Бъди по-конкретен, в противен случай просто е безсмислено просто така да се шарка. Нищо не се разбра от това което искаш за кажеш, а може би си объркал форума.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.