Зверски бой с метални пръти и боксове в петричкото с. Първомай! Пребиха Матрицата! Бившият кандидат-кмет Л. Стоянов-Льонката и синът му в ареста 

17.05.2020 16:44   49434 прочитаЗверски бой в петричкото село Първомай завърши с тежко пострадал млад мъж, когото всички в селото и околността познават с прякора   Матрицата. В ареста са баща и син Леонид и Николай Стоянови, пребили жестоко Матрицата с метални пръти и боксове.,научи STRUMA.COM. Инцидентът станал около 03.00 часа , в петък срещу събота, в района на  параклис в селото, където Матрицата се срещнал с Николай Стоянов.

Скарали се и Николай извикал като подкрепление баща си Леонид, познат от миналото като близък приятел  на емблематичния първомаец, бизнесменът Иван Кочев-Чомбе . Бащата дошъл въоръжен с метални  пръти и заедно със сина си се спуснали да бият опонента си. Свидетел на побоя е извикал полиция и екип на Спешен център, той също е пострадал в боя. На място е присъствал и синът на Р. Назъров -Русия,който отнесъл няколко удара също, разказаха за struma.com запознати.  

Раненият е закаран в болницата в Сандански в безсъзнание и окървавен. Проверка на Struma. com установи , че след като е прегледан младежът е освободен за домашно лечение, Леонид и синът му са в ареста. Леонид Стоянов е със спукана кост на крака. Името му нашумя преди време, когато след полицейски  щурм в дома му бяха открити 107 000 лева.

Льонката бе уличен в купуване на гласове като  кандидат за кмет на селото. Няколко са версиите за побоя, които се разпространяват в селото  Според  някои причина за боя е голямото количество алкохол, което били изпили участниците в меллето, други твърдят, че скандалът е възникнал след спор около разпространението на канабис, а третата версия е неуредени финансови взаимоотношения. Полицията твърди, че засега няма данни жестокият бой да е заради дрога или пари, става въпрос  за  пиянско сбиване, но работата продължава, очаква се да бъде разпитан и пострадалият.  

П. Костов   

Текстовете и изображенията в сайта STRUMA.COM са под закрила на Закона за авторското право. Възпроизвеждането на цели или части от текстове и изображения става задължително след изрично писмено разрешение на STRUMA.COM и позоваване с хиперлинк.