Зрелищна акция! Арестуваха двама петричани, докато поливат плантция с марихуана, имало е стрелба 

28.07.2020 23:19   20920 прочитаЗрелищна акция край Лясковец. Криминалисти от Горна Оряховица заловиха в плантация за марихуана двама мъже, докато пръскат и торят продукцията. Стигнало се е до гонка, изстрели и кратко затваряне на пътя София - Варна, в близост до който са посевите с дрогата. Мястото е до пътя София-Варна, но в същото време е скрито за хорските очи.

Продукцията, която бе иззета, се унищожава. Всичко започва късно снощи, в близост до лясковското село Добри дял. Две момчета подават сигнал за необичайни светлини в гората край главния път, предаде Nova. Един от свидетелите е 22-годишния Георги Райков. Криминалисти от Горна Оряховица влизат в горичката. Чуват се и изстрели. „Мисля, че полицаите са стреляли, защото те са бягали. Помъчили са се да избягат от тях”, разказва Георги.

Двамата бегълци се оказват млади мъже от Петрич. Пръскали са и са торили почвата с посевите в тъмната част на деня. Все пак са заловени. „Гонили са се първо. Единият беше в линейката и в несвяст. Не знам защо”, добавя Георги. Днес започна оглед на плантацията. Скритата продукция е добре гледана и високо качество.

Стопаните й са разработили система за капково напояване, като са използвали соларни панели за захранване на помпа, която е взимала вода от близката река. Продукцията, която се е простирала на около два-три декара предстои да бъде унищожена.

Повечето от марихуаната беше изгорена на място под контрола на пожарникари и криминалисти. От полицията потвърдиха неофициално за акцията. От прокуратурата запазиха мълчание, докато не бъдат повдигнати обвинения на задържаните мъже.