Зов за помощ след огнения ад в Бобошево: "За минути всичко, което притежаваме се превърна в пепел" 

27.05.2020 14:03   34171 прочитаБетина Граховска, която учи в Благоевград е член на едно от семействата, претърпели огромни щети при пожара в Бобошево, който изпепели 3 къщи. Инцидентът все пак завърши само с една леко пострадала жена. За семействата обаче, чиито домове бяха унищожени, нищо не свършило.

Те загубиха къщите си , в които са поколения от фамилиите им. Построени с дългогодишен труд и превърнати на пепел само за броени минути. Момичето, моли за помощ в социалните мрежи, за да може семейството й да възстанови дома си. Те нямат нищо и трябва да започнат от нулата.

Ето какво написа Бети:

"Дом след пожар Здравейте! Не предполагахме, че ще ви пишем с молба за помощ. Но живота е непредвидим и само за секунди може да се преобърне на 180 градуса. Ние сме тези от новините, с пожара. Тези, които до вчера, най-прекрасния български празник имахме дом, но за по-малко от час всичко събрано и създавано с години, изгоря.

На 24-ти май, деня на Българската просвета и култура и на славянската писменост ни сполетя бедствие. В съседен имот избухна газова бутилка и се разрази пожар, който се прехвърли в нашия двор. За минути всичко, което притежаваме се превърна в пепел.

Добрата новина е, че няма жертви. Лошата - че нямаме нищо. Изгоря къщата на семейство ни, на поколенията преди нас и ни остана само едно - спомена за нея. Знаем, че момента е труден за всеки, но всяка помощ и малко дарение ни приближава към това да възстановим дома си. Бъдете здрави! Сем. Граховски" Всеки, който желаe да помогне на Бети и семейството й може да го направи на тази банкова сметка:

UNICREDIT BULBANK Титуляр: Бетина Ивайлова Граховска IBAN: BG09UNCR70001524012789 BIC: UNCRBGSF

В. Иванова