За този, който не вярва - от реанимация на МБАЛ Благоевград! Главният архитект В. Тинчев с кислородна маска, състоянието му сериозно, но стабилно 

27.06.2020 12:46   23751 прочитаГлавният архитект на община Благоевград архитект Васил Тинчев продължава са се бори с коронавируса в реанимация на МБАЛ Благоевград., където бе настанен преди повече от 2 седмици, след като състоянието му рязко се влоши.

Днес архитектът показва признаци на подобрение, но ще остане в реанимация неопределено дълго време " Пациенът е сериозно болен, но състоянието му е стабилно и се надяваме на добър изход.

Не се изключват и изненади и резки промени в състоянието, затова е рано да се каже кога архитектът ще бъде изписан, каза за Struma. com завеждащият д-р Л. Димитров.

Припомняме, че арх. В. Тинчев бе първият общински служител с коронавирус. След него РЗИ установиха още 6 случая на инфекция в общината, но кметът Румен Томов подложи на съмнение наличието на корона в общинска администрация поръча и плати изследвания на голяма част от служителите си в частна лаборатория, чийто резултати отхвърлиха резултатите на националната референтна лаборатория и РЗИ. 

Коя е частната лаборатория кметът отказа да съобщи, но след нейните резултати той отвори карантинираната община, след няколкодневното и затваряне по предписание на РЗИ.

На пресконференция Томов видя истинска коронаконспирация в появата на вируса в общината, говорейки за някой, който умишлено разпалва подобно напрежение и "поболява" хората.  Думите му предизвикаха разнпосочни коментари от институциите и гражданите.

 Съмненията му разгневиха не само щаба, РЗИ, лекарите, ангажирани с лечението на архитекта, но и националната референтна лаборатория, откъдето заявиха, че подобни изказвания за лицензирана на най-високо ниво лаборатория са непристойни. В реанимация е все още и журналистка от радио Благоевград, която бе преместена от вътрешно отделение, в инфекциозно и след влошаване на състоянието и бе преместена в реанимация.

Тя върви към подобрение, състоянието и е стабилно, казаха от реанимация. За тези, които не вярват, публикуваме и снимка на д-р Тинчев от болничното легло. Желаем му скорошно оздравяване и сили да пребори опасния и коварен вирус.

Вчера в инфекциозно отделение на МБАЛ бе настанен и мъж, пациент на вътрешно отделение в частната болница. Незабавно полиция, жандармерия и РЗИ се изстреля в ромската махала, взети са около 40 проби на близки на мъжа, чийто резултати се очакват днес в края на деня. Ще съобщим по-късно има ли нови случаи на Ковид, след взетите вчера изследвания.

П. Иванов