За първи път в страната! ВиК Петрич запорира сметките на доставчика си на ел. енергия "Мост Енерджи" 

30.11.2021 19:25   14973 прочитаДружество ВиК Петрич сътвори прецедент в странатa. Общинското дружество  запорира сметките на доставчика си на ел енергия, фирма "Мост Енержи", заради това, че фирмата едностранно е повишила цените на енергията и прекратила договора, преди крайния му срок, март 2022 година.

С фактура, с шоково висока цена на изразходваната ел енергия, доставчикът изненадал общинското дружество, заявявайки че прекратяват договора си с него. " Незабавно предприехме действия срещу едностраннотото прекратяване на договора и от днес имаме обезпечителна заповед, с която запорираме сметките на  "Мост Енерджи" , ще водим 2 дела срещу фирмата.

Първото заради едностранното прекратяване на договора и нарушенията в клаузите му, а другото е за надписана фактура за изразходвана енергия,това заяви за Struma.com управителят на дружеството Ивайло Христов и добави : 

"Бях длъжен да реагирам така,  защитавайки  интересите на ВиК Петрич.  Фирмата може и да фалира и тогава ние ще загубим, а сега тези запорирани 112 000 лева в сметките на дружеството, ще останат там някъде и ще влязат после във ВиК, ако спечелим делото.

За първи път в България някой прави такова нещо, но пак казвам аз съм длъжен да реагирам така, защото после ние ще търпим санкции, каза    Христов по повод безпрецедентния казус. 

Петя Петрова