Война в меката на дрогата! Вендета на ГКПП Кулата! Братът на арестувания с дрога хотелиер Кр. Хиджев и синът му нападнаха фамилния им враг- таксиджията Ст. Коларов- Орански от с. Тополница 

22.05.2023 11:03   41797 прочитаПолицията в Петрич разследва луд екшън между брата на арестувания за разпространение на наркотици известен местен хотелиер Красимир Хиджев, арестуван при съвместна акция на полицейските дирекции на Пловдив и Благовеград, и известния Стефан Коларов- Орански от село Тополница- таксиджията депозирал непрекъснато   сигнали срещу Хиджев и неговата роля в разпространението на дрога в района.

В събота, докато Орански чакал клиенти на ГКПП Кулата, покрай него минали братът на Хиджев и големият му син. Без повод двамата Хиджеви започнали да заплашват таксиджията, ритали по автомобила му, заканвайки се със заплахи за живота му. Незабавно Орански е депозирал сигнал за нападението и братът на Хиджев е призован за разпит по случая, търси се и синът му. Войната между Хиджеви и Орански не е от вчера. В хода и, таксиджията се поболя от проблеми- 4 пъти горяха автомобилите му, в един от тях бил подхвърлен наркотик/ според него/, и така години Орански бе обект на преследване от страна на прокуратура, съд и полиция.

Никой не вярваше на неговата истина, че Хиджев се занимава с разпространение на наркотици и държи канали по трасето Петрич- Гърция и обратно към вътрешността на страната. Не му мярваха и когато обвиняваше бизнесмена за неволите си.   До деня, в който купувач от пловдивския квартал Столипиново, разкри, че е купил 1 килограм хероин от хотелиера Красимир Хиджев. Две дирекци Пловдив и Благоевград проведоха съвместна операция и попаднаха на невиждана до момента находка, за което Struma. com съобщи преди всички. До този момент срещу Хиджев няма нищо нито в полицията, нито в прокуратурата. 

При акцията в хотела му на ГКПП Кулата ,зад гардероб прикован към стената се откри тунел, който стига под земята, където бе намерена модерна нарколаборатория, бълваща канабис. Кофи със сух канабис намериха полицаите, останали изумени от майсторлъка, с които е направена нарколабораторията. Тогава бяха извършени обиски и в дома на бизнесмена, в санданското село Лешница, където бе открит 1 килограм хероин, везна и приспособления за разфасоване и пакетиране на наркотика. Бизнесменът беше задържан и закаран в Пловдив, където разследването продължава. 

 Нападнаха ме братът на Хиджев и синът му, заяждат се с години, ритаха по колата ми, заплашвайки ме. Обаче мен не ме е страх от тези хора. Палеха колите ми, сложиха ми "багаж" и съдът и прокуратурата вярваха на тях, не на мен. Години наред се борех срещу тази фамилия, разказва пред Struma. com Стефан Коларов- Орански и продължава : Искаха да ме изкарат какъв ли не -наркодилър и престъпник. В България е така бизнесмените с парите се пазят, горят такива като мене. Хиджев го пазеха и полицаи и прокурори и съдии..

Хотелът му през годините беше свърталище на проститутки, а няколко гърци, мисля 5 -има умряха след свръхдоза наркотици, знам потресаващи неща за тези хора, всичко казвах на полицаите, но тук има полицаи, които ревниво пазят Хиджев, всичко ще си дойде на мястото. Къде е сега Хиджев, как се чувстват тези, които го бранеха? 

Няма държава, няма прокуратура и съд, недоволен съм, разболяха ме. Не се занимавам с такива неща  , но си останах основният им враг, защото не ме беше страх да казвам истината, заяви Орански. Очаквайте ексклузивно интервю само в Struma. com с Орански- човекът, който твърди, че няма някой, който да знае повече за "бизнеса" на Хиджев... 

Петя Колева