В Struma. com! Изненадващо! Обезглавиха най-доброто полицейско управление! Освободиха началника на ПУ на МВР Банско К. Стоянов! 

21.10.2021 17:37   24612 прочитаСъс заповед на министъра на вътрешните работи Б. Рашков от днес е освободен от поста, началникът на полицията в Банско, Кирил Стоянов ,научи първо STruma.com. Новината дойде като гръм от ясно небе за състава на управлението, което месеци наред държи първенството в полицейската дирекция -най-добри резултати, най-висока разкриваемост на престъпленията.

За евентуална смяна се говореше отдавна, заради инерцията, новите управляващи да се освобождават от предишни кадри, за да назначават свои хора, обаче в случая с Банско нямаше никакъв мотив, тъй като управлението работеше добре под  ръководството на Кирил Стоянов .

Стоянов, който дойде от София сякаш сложи край на интригите в управлението, които се ширеха по време на предишния началник. Нищо скандално не се чу са ПУ на МВР в курортния град, освен добрите резултати.

Мълвата в града връща на поста бившия началник Иван Попов, който бе освободен от ексдиректора на полицейската дирекция Дойчин Дойчинов. Дали Попов ще оглави управлението е неясно, но според наши източници тези дни е бил в ОД на МВР Благоевград. 
П. Петров