В Struma.com! Екскметът на Сандански Кирил Котев напусна ГЕРБ! Ще го последват ли още гербери от структурата в курортния град? 

29.06.2020 11:33   28501 прочита 
Екскметът на Сандански Кирил Котев напусна ПП ГЕРБ  с молба за излизане от партията, депозирана преди няколко дни." Тръгвам по свой собствен път", заяви пред Struma. com бившият градоначалник и отказа да коментира дали напускането му е знак за обида, или е решил да се включи в новия проект на Цветан Цветанов.

Според мълвата, Котев, който бе изградил силна структура на ГЕРБ в курортния град, ще повлече след себе си още от герберите, които се вляха в редиците на партията, именно заради Кирил Котев, в качеството му на лидер през годините. Трябва признаем, че Котев стана депутат и  кмет, реализирайки отлични изборни резултати.

Дълги години в ГЕРБ Сандански нямаше крамоли или някакви проблеми, партията бе и със силно представителство в местния общински съвет. На последните местни избори обаче, Котев загуби от депутата от ВМРО Атанас Стоянов и тогава се говореше, че причината е вътрепартийно предателство и разделение на партийната структура, както и намесата на външни източници в детронирането му.

Един и същ бе почеркът на загубата на трима от герберските кметове в областта. В Банско загуби Икономов, казват предаден от своите, в Благоевград Камбитов отстъпи поради същата причина. Това ,което забелязваме  като грозна тенденция е, че днес герберите бягат  от бившите си съпартийци,излезли от властта ,като от прокажени, уплашени за топлите си местенца, които ревниво пазят, без да си дават сметка ,че подобно поведение отвращава. Никой не обича предателите, включително и лидерът им Борисов,който в момента сам  търпи последствията от вътрешнопартийните предателства и ежби. 

Случва се така, че традиционно побеждаващия на избори ГЕРБ сякаш се обезличи в големите градове на областта. Останаха само 2-ма кметове, които все още имат силни структури и това са кметът на Петрич и лидер на ГЕРБ Димитър Бръчков и кметът на Разлог Красимир Герчев.

Тук герберите са обединени и не допуснаха провал на нито един от последните избори. За проблеми в партията сигнализирахме и по малките места на областта, например в Сатовча, където също има неразбории и обвинения, че техният водач  се заиграва с противниците на ГЕРБ и с тях специално се среща областния лидер Андрей Новаков, но крамолите не стихнаха.   

Съветниците от ГЕРБ Сатовча, многократно са изразявали недоволството си от случващото се. Видяхме и ленивата позиция на ГЕРБ по отношение случващото се и в Благоевград днес и по време на местните избори. ГЕРБ загуби Благоевград, тъй като не успяха да се обединят около една обща кандидатура. В областния център имаше много мераклии за кметове, които заедно с хората си, гласуваха "антикамбитов ", солидарно с враговете на ГЕРБ  уж, за да  накажат Камбитов , но в същото време наказаха и лидера си Бойко Борисов, загубил областен център, в който ръководеното от него правителство инвестира над 300 милиона лева.

В момента ситуацията в ГЕРБ в Пиринско  никак не е добра. Герберите са отслабени жестоко, активно работят единици, които са верни не на местните лидери, а на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и припознават в негово лице- партията. В Благоевградска област лица на ГЕРБ не останаха. Добре е, че местните избори в Благоевград се отдалечиха във времето, тъй като на този етап ГЕРБ не се готови за избори и щеше да стане ясно, че причината за отношението на хората към партията, не е Камбитов, така както се опитват да заблуждават Борисов и Изпълнителната комисия, местни емисари във властта.

Такива, които през годините умело се криха зад гърбовете на успешните лидери и кметове, осигурявали победи във всички избори- парламентарни, евро и местни избори. Много е жалко да наблюдаваме процесите в партия ГЕРБ в региона, на фона на задаващите се нови проекти, чийто лидери се силят да отклонят разочарованите от ГЕРБ и ги влеят в новите си структури. Жалко е и за Борисов и правителството, които не жалеха средства за развититето на областта.  

П. Костадинов