В пика на пандемията! Зам. кметът на Благоевград В. Павлова няма страх от Ковид 19! Събра детски учителки на семинар, обучителите от Бургас, ЮЗУ кадърни лектори -"няма" 

21.11.2020 10:46   18683 прочитаВ зала 22 септември и зала 5 на общината в рамките на два дни детските учителки ще слушат лекции, а в междучасията, ще си гукат лице в лице, като тези от снимките.... В понеделник ще се върнат на работа при децата на Благоевград! Поздравления за мъдрото управленско решение на В. Павлова... Пускайте и кочинките и да се знае, че "Ще се мре" в този град.....

Поредно укоримо мероприятие на общинска управа в Благоевград. След джаз феста и концерти в разгара на пандемията, днес когато повсеместно се затварят детски градини и ясли и отбелязваме пик в разпространението на коронаврусната инфекция, заместник кметът на Благоевград ,Василиса Павлова ,свика учителите на детските градини на семинар.

В зала 22 септември и зала 5 на общината, в рамките на 2 дни, лектори от Бургас, ще обучават местните детски учителки.

Цяло лято, когато ситуацията не бе чак толкова драматична, Павлова не намери време да проведе обучението, сети се сега, когато ситуацията е опасна и животозастрашаваща.

Съгласно инструкции на МЗ и МОН, учителите в детските градини не трябва да влизат от една група в друга, с цел максимална защита на поверените им деца. Днес и утре обаче, по заповед на Павлова, учителките ще контактуват помежду си, независимо от крутите мерки, които бяха набелязани на първото заседание на комисията за борба срещу Ковид 19 към Общински съвет.

/На една от снимките се вижда как контактуват част от присъстващите на обучението учителки, приближени на групички, без да се спазва определено отстояние, едната е без маска, а другата държи маската си под носа.

Питаме РЗИ, това не е ли нарушение на законоустановените норми,? /.

В залата бяха 30 човека, което е допустимо по закон, казаха от инспекцията... Благоевград е трайно на челните места по заболеваемост на населението, явно обаче това не смущава В. Павлова, която сигурно като началника си -кметът Томов ", го е изкарала това "чудо" и вероятно има имунитет. Иначе общинарите излизаха с антикризисни мерки, говорят едно, а вършат друго. Пиар акции и див популизъм!.

Сега ли бе моментът за провеждане на подобни масови мероприятия?. Забравиха какво причиниха на бигбенда, чийто музиканти се изпонатръшкаха болни след джаз феста ,забравили са смъртните случаи и натиска, на който е подложена МБАЛ Благоевград.

Сега и здравето на децата застрашиха.???? Само преди дни създадоха антикризисна комисия за борба с Ковид 19. С оглед спиране разпространението на вируса и облекчаване на силно притиснатата ни здравна система съветникът, д-р Т. Велчев, предложи пълно заключване на града.

Така според хирурга, ще намалеят болните, а и ще се помогне на лекарите в сложната ситуация. Всичко това явно не плаши зам. кмета Павлова, събрала толкова много хора под купола на общината. В понеделник тези детски учителки ще се върнат при най-малките, децата на Благоевград. Пълен абсурд и недомислици. Да не говорим, че са поканени обучители от Бургас, сякаш си нямаме талантливи преподаватели в ЮЗУ " Неофит Рилски ".

От вчера в Благоевград започна монтирането и на коледните къщички ,така наречените кочинки, място, което ще бъде посещавано от неограничен брой хора през целия декември, когато анализатори прогнозират истински бум на заболяването и смъртните случаи в Благоевград. Важно е наеми да обере общината, а благоевградчани и Ковида да си "гледат работата"...!

П. Костадинов