В Петрич ври и кипи! Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ проверява местна кабеларка 

28.05.2020 12:08   87098 прочитаДесетки петричани са призовани да дават показания заради дългогодишен монополист в Петрич, който разпространява телевизия и интернет., научи Struma. com. След сигнали, че се излъчват телевизионни канали без нужните разрешения и договори, антимафиотите започват разпити и проверки сред абонатите. Призовките са изпратени.

Миналата година беше иззето голямо количество техника при проверка на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ в същата фирма и настоящите действия на антимафиотите са вероятното продължение, коментират петричани. Щурмувани бяха и десетки други кабелни оператори в цялата страна.

Отделно, което вероятно стои на вниманието на спецченгетата  е отчетността при заплащане на таксите, какви документи получават клиентите при плащане и дали се укриват абонати и приходи. Проверяваната кабеларка е оплела в кабели целия Петрич и повечето села, но никой не събира куража да им посегне, защото започва „гонка“ с камери и микрофони за сплашване, казват още  петричани. Проверката върви от няколко дни, резултатите ще ви съобщим по-късно.  

П. Иванов