В декларация съветниците от ДПС-Якоруда призовават: За толерантност и мъдрост, далеч от провокатори, които трупат политически дивиденти 

23.11.2022 11:14   17843 прочитаГрупата общински съветници от ДПС в Якоруда разпространиха вчера декларация, в която призовават колегите си за мъдрост при вземане на решения, касаещи съдбата на съгражданите им, както и да бъдат толерантни към избора на нов кмет, който да замести доказано успешния градоначалник Нуредин Кафелов, който почина преди дни.  

В декларацията съветниците призовават и съгражданите си да не се поддават на провокации от хора ,чиято цел е единствено трупане на политически дивиденти. Припомняме, че в края на деня вчера се проведе заседание на ОБС Якоруда ,на която за врид кмет бе избрана г-жа Беди Осман- дългогодишен зам.кмет и достатъчно добре подготвен управленец, който да се справи със задълженита на кмет на Якоруда. Публикуваме декларацията без намеса:

Декларация

от Политическата представителна група на ПП „Движение за права и свободи“ в Общински съвет – Якоруда

Уважаема г-жо Председател,

Уважаеми дами и господа общински съветници,

 

На 14.11.2022г. ни напусна дългогодишният Кмет на Община Якоруда инж. Нуредин Мусов Кафелов. Поднасяме нашите искрени съболезнования към неговото семейство, близки и роднини.

Инж. Нуредин Кафелов е Кмет на Община Якоруда от квотата на ПП „Движение за права и свободи“ в периода 1999-2003г. и от 2007г. до неговата смърт – 2022г. В периода 2003-2007г. е Председател на Общински съвет-Якоруда от квотата на ПП ДПС. Той беше отдал времето и живота си за това да работи за благото на Общината. Работеше достойно и всеотдайно през всичките тези години за създаване на добри условия за живот на жителите на общината и за изграждане на достойното й име като институция. 

Под ръководството на г-н Кафелов община Якоруда придоби европейски облик и се превърна в сигурна институция за всички държавни органи, физически и юридически лица. През годините успя да подобри уличната, пътната и образователната инфраструктура на града и съставните населени места, да обнови облика на града чрез ремонтите на градския площад, улиците и минералната баня. Предприеха се действия за защита на живота и имуществото на населението чрез изграждането на подпорни стени по коритата на реките. Има още много неща, които могат да се изброят, но не е нито времето, нито мястото сега. Всичко това е постигнато с подкрепата на ПП „Движение за права и свободи“.

Загубата е голяма не само за нас. Това е загуба за всички жители на община Якоруда.

Предстои вземането на много важни решения. Надявам се всички да осъзнаваме това и трябва да се отнесем с необходимата отговорност за постовете, които заемаме и институцията, която представляваме. Всички жители на общината очакват от нас да свършим работата, за която сме избрани като общински съветници. 

На днешното заседание предстои да бъде избран Временно изпълняващ длъжността Кмет на Община Якоруда, който да довърши мандата на инж. Нуредин Кафелов. Приканвам всички да вземем най-правилното решение, като избраният за Временно-изпълняващ длъжността Кмет да получи подкрепа от всички ни, независимо от политическите ни различия. Това беше принцип и в работата на инж. Кафелов, който никога не е правил делене на основание пол, вероизповедание, политическа принадлежност или нещо друго. Това би имало най-добър отзвук в обществото, че във важните моменти можем да бъдем заедно. Нека да докажем, че всички в тази зала мислим за доброто на Якоруда.

На проведено заседание на Общински съвет на ДПС – Якоруда приехме, че най-правилно би било мандата на Кмета да бъде довършен от един от Заместник-кметовете. Всички единодушно изразиха своята подкрепа за г-жа Беди Осман. Затова тя ще бъде нашата номинация за заемане този отговорен пост. Г-жа Осман е Заместник-кмет на Община Якоруда от 2011г. до момента, като за това време е натрупала необходимите знания и опит, които ще й помогнат да се справи с отговорната позиция. Тя е дългогодишен член на Движение за права и свободи.

Отправяме призив към жителите на общината да не се поддават на провокации, да запазим спокойствие и да бъдем единни в тези трудни за всички ни времена. Има хора с нечисти намерения, които се възползват от ситуацията и опитват да печелят политически дивиденти. На тях искаме да кажем да опитат да запазят човешкото в себе си и да не забравят, че рано или късно за всяко действие се носи отговорност.

Бъдете здрави!

 

С уважение,

Вайдин Хасанов Мисанков

/Председател на ППГ на ПП ДПС

в Общински съвет- Якоруда/