Удар на гранична полиция на ГКПП Илинден ! Задържаха камион с дрога за над 200 000 лв 

16.03.2023 08:08   15187 прочитаКъм 15 ч. вчера на трасе „Входящи автомобили“ на ГКПП „Илинден“, при влизане в България от Гърция, е спрян товарен автомобил „МАН“ с българска регистрация, превозващ по документи домакинска хартия. 
Гранични полицаи и митнически служители извършили съвместна проверка, включително чрез сканиране с мобилно рентгеново устройство. Констатирано е, че в единия от резервоарите за гориво се превозват найлонови пакети. При последвалата физическа проверка е установено, че те са 37 на брой, от които 36 пакета с тегло 45, 903 кг съдържат канабис и един, с тегло 2, 508 кг - хашиш. Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на около 200 000 лева. 
Шофьорът, на 46 години, е задържан, образувано е досъдебно производство в ГПУ – Гоце Делчев. 
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследването за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2, пр. 1 НК – контрабанда на високорискови наркотични вещества. 
Днес мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното престъпно деяние. С постановление на Окръжна прокуратура - Благоевград той е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

П. Попов