Тържествено! За първи път в Благоевград! Звено "Жандармерия" ще бори престъпността, заедно с дирекциите на МВР в Благоевград и Кюстендил! 

12.02.2020 12:16   17343 прочитаЗа първи път Благоевград ще има Зонално жандармерийско управление. То бе тържествено открито днес. На събитието присъстваха полковник Красимир Добрев, директор на дирекция "Жандармерия -София, директорът на ОД на МВР Кюстендил, старши комисар Елиан Стамболийски, директорът на ОД на МВР ст. комисар Дойчин Дойчинов, Областният управител на Благоевград - Бисер Михайлов, представители на Окръжна прокуратура - Благоевград, служители на МВР и граждани.

Церемонията започна с тържествен водосвет, отслужен за здраве на служителите и техните семейства от местния свещеник отец Шавулев. Пред медиите полковник Добрев каза, че новата група, която ще работи към Зоналното жандармерийско управление е от 25 човека, които разполагат с пет нови автомобила.

"Необходимо е постоянно присъствие на жандармерията в Благоевградска област, тъй като това е голям район с граници и често се налага служители на жандармерията да пътуват от София, по този начин те ще имат по бърз достъп", заяви полковника. Освен за националната сигурност, опазването на обществения ред, борбата с тероризма и битовата престъпност, те ще окажат подкрепа и на по- малките населени места, по този начин ще има повече контакти с гражданите и кметовете, на тези райони. Автомобилите са с висока достъпност и целят да обхванат места, в които има по малко полицейско присъствие.

Новият командир на жандармерийското управление е Старши инспектор Георги Седилчанов, той е избран благодарение на богатия си опит и доказани професионални качества. Колегите си, гостите и новите служители в звено "Жандармерия " поздрави и директорът на ОД на МВР Благоевград ст. комисар Дойчин Дойчинов.

В. Иванова