Тържествено и емоционално! Учениците от бившата Солунска гимназия се сбогуваха със знамето, учителите и любимото училище /Видео и Снимки/ 

24.05.2020 12:35   24570 прочитаТържествено и емоционално, при спазване на всички мерки за социална дистанция, в условията на вирящата се епидемия от коронавирус, учениците от НХГ Благоевград, бивша Солунска, се сбогуваха със символа, училищното знаме, учителите си и съучениците си. С пълни със сълзи очи родителите на завършващите елитното училище останаха зад оградата, за да станат свидетели на паметния за децата им ден.

Днес гимназията чества 140 години от основаването си и 100 години от преместването и в Горна Джумая. Денят започна с поднасяне на цветя пред паметника на патрона на гимназията братята Кирил и Методий, след което тържеството продължи в двора на училището.

Пред паметника се поклониха с цветя, депутатът от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева, зам- областния управител Иван Стоянов, кметът Румен Томов, директорът на ВиК и общински лидер на ПП ГЕРБ, директорът на регионалния инспекторат по образование Ивайло Златанов, общественици и гости на гимназията. Дълбоко и прочувствено слово произнесе директорът Митов Митов, горд от това, че възпитаници на гимназията са стигнали далеч в развитието си и са "отдали силите си за просперитета на родината си ".

Дванадесетокласниците, завършващи гимназията бяха строени по класове и след приключване на официалната част тържествено се сбогуваха с училищното знаме, един по един преминаваха покрай светинята, изпратила поколения ученици.

Церемонията не мина без традиционното броене от 1 до 12. Ученическите възгласи развълнуваха до сълзи присъстващите гости, учители родителите им. Тази години абитуриентски бал няма да има, заради ситуацията в момента, но това не помрачи доброто настроение на зрелостниците, които придадоха изключително вълнуващ и тържествен вид на събитието.

Екипът на Struma. com честити празника на всички учители в елитното благоевградско училище. Пожелаваме им от сърце много здраве, сили и нестихващ ентусиазъм във възпитанието и обучението на поколения деца, които идват.

Поклон през вашата всеотдайност в благородната ви професия. Бъдете здрави. На зрелостниците, които днес навлизат в нов етап от живота си, желаем: Здраве, любов и сбъдване на мечтите. Упоритост по пътя им и сила, с която да преборят всички житейски препятствия. Хванете здраво руля на собствения си живот и дерзайте. Честит празник!