ТЪЖНА ВЕСТ: Почина емблемата на Беласица и Пирин Б. Кочев-Бранко 

09.06.2021 14:32   27360 прочитаНа 67 годишна възраст днес в болница Софиямед почина бившият футболист на Беласица Петрич, Пирин Благоевград и Левски София Бранимир Кочев-Бранко. Роден е на 16.03.1954 година в Петрич.

Рожба е на ДЮШ на Беласица Петрич. Привлечен е в отборите на Пирин Благоевград, по-късно и в Левски София. С фланелката на Левски Спартак за престоя си там има 31 мача за шампионата, 6 за националната купа и 8 за евротурнирите, предаде Novsport.com. През първенството 1978/1979 година се окичва със златни медали и шампионска титла с фланелката на Левски.

Същата година печели и Купата на България със същия екип. Участник е и в националния отбор на България. През лятото на 1981 година се завръща отново в родния си клуб Беласица Петрич. На 22.08.1981 година е в титулярния състав на Беласица срещу ЦСКА, завършил наравно 1:1 на стадион Цар Самуил.

От този момент нататък е основна единица в петричкия тим, който тогава играе в А група. Бранимир Кочев и братята му Иван и Стоян са сред най-уважаваните футболисти, играли за авторитета на футбола в клуба и община Петрич.

Вестта за кончината на Бранимир Кочев, който е брат на популярния бизнесмен Иван Кочев-Чомбе, силно опечали спортната общественост и най-вече любителите на футбола в южния град. Поклонението ще бъде в петък, 11 юни, от 9 часа в обредния дом в Петрич, а погребението ще бъде в същия ден от 11 часа в гробищен парк Петрич.