Тревога! Ковид 19 взе втора жертва в симитлийското село Долно Осеново! 50-годишен издъхна тази нощ в МБАЛ Благоевград  

29.07.2020 06:20   23321 прочитаКоронавирусът взе поредна жертва в симитлийското село Долно Осеново. След като завчера издъхна 70- годишна жена, вследствие на коронаинфекция, тази нощ в МБАЛ Благоевград почина и 50 годишен мъж. Заболяването се развило много бързо и въпреки спешната лекарска намеса коронавирусът се оказал по-силен.

Припомняме, че в село Долно Осеново заразата пламна след като миналата седмица през уикенда е имало сватба и струпване на много хора и се предполага, че огнището е тръгнало от там. Ситуацията е усложнена, броят на заразените непрекъснато расте, двете обособени болнични отделения са препълнени, пълна е и реанимацията на болницата  .

Заразени се настаняват и в тубдиспансера. Двама нови служители от социалния отдел на община Благоевград също показаха положителен резултат за вируса. На фона на цялостната картина в страната и факта, че Благоевград, е на трето място по броя на заразените и пострадали хора, то е истинско невежество да не се вярва в съществуването на опасния вирус.

По разкази на преживели, коронаинфекцията преминава изключително тежко. В първия етап е високата и с нищо неповлияваща се температура, а впоследствие идва и тежката пневмония и страшното страдание поради липса на въздух. Така, че бъдете внимателни и се пазете.

Не е шега, спазвайте ограничителните мерки и избягвайте струпвания на хора, носете маски на закрито и не забравяйте, че дезинфекцията е задължителна. Извънредното положение е удължено ,заради опасния скок на заболелите .  
П. Петрова