Трагикомичният спектакъл в Благоевград продължава: Политическите "мишки" се разтанцуваха, а Р. Томов продължава да им води хорото! Прати ВАС на поправителен,убеден че властта му отива! 

18.01.2021 14:48   18123 прочитаВАС отложи делото за предсрочно прекратяване на правомощията на кмета  на Благоевград Румен Томов. Причината - три молби, придружени с  болнични листа. Поболя се Томов, болна е и адвокатката му  М. Кривачка, както и друга негова адвокатка. Томов вдигна кръвно и направи хипертонична криза, а Кривачка е с  коронавирус.

Продължаваме да вярваме, че  сме правова държава и заради  нарушението на ЗМСМА, Румен Томов ще бъде с прекратени правомощия с  решението на ВАС, независимо от отлагането му във времето.

Още повече, че  върховните магистрати вече го детронираха, а решението им не влезе в  сила, заради изчакване на решение на Конституционния съд, дали  чл. 41  от  Закона за местното самоуправление  е противоконституционен.

И това  мина и вече няма никакво основание за следващо отлагане на делото.  Скоро решение ще има и то, според юристи, няма да е в полза на Румен  Томов. За пореден път  с днешното отлагане се удължава агонията на  управлението на Благоевград и мъчителното очакване на развръзката на  сагата, продължила  почти през целия едногодишен период на  управление на БСП и Томов.

Време, в което Румен Томов показа, че  властта му се е усладила и прави всичко възможно, за да я задържи, тъй  като трудно почти невъзможно е да  се добере отново до нея при  местните избори, които предстоят.  Утопия е да се смята, че и на тези  избори политическия експеримент на предишните избори, ще е успешната формула за  спечелване на изборите.

Никому непознат кандидат, без каквато и да е  политическа и обществена история, бе избран и поставен в кметския  кабинет, а зад него изскочиха политически динозаври, криминалнопроявени типове, некадърни, невежи  и безлични лични  съветници, далеч от добрата информираност за важните неща в областния  център. Затова и гафовете на Томов и екипа му се нижеха един след  друг.

Кой от кой по-големи и по-смехотворни. Гафове, които  донесоха  сериозни финансови загуби за община Благоевград - милиони загубени от  боклука, милиони от пропуснати проекти, пропуснати срокове, неправомерни уволнения и куп още неразбории.

Томов ще влезе в аналите  на общинска администрация като кметът, който прекръсти Благоевград на  Горна Джумая, който направи най много изявления, с най-много  изречени култови фрази пред местни медии и национален ефир, който има най-много заместници и композира  най-големия пиар отдел на територията на областта.

На фона на всичко това, дойде и гафът с неговото заличаване в Търговския регистър. Бившият кмет Камбитов го разкри и вкара в съда. Започна се една крайно отегчителна битка за  детронирането му от поста. Какви ли не маневри се правиха, за да се  задържи Томов във властта.

Няколко съдилища прекратяваха предсрочно  правомощията му, вкараха го в прокуратурата за незаконната му заповед  ,с която прекрати договора с оператора на депото и похарчените на  вятъра 2, 5 млн. лв., общински съветници му обявиха истинска война, председателят на ОБС Андон Тодоров, с чиято подкрепа Томов стана кмет, му обърна гръб и двамата буквално се хванаха за "гушите".

Томов  прокламираше навсякъде, че ще направи отворена за гражданите община, а  тя не само, че не е отворена, ами са се заградили вътре като в  клетъчни батерии за кокошки.

Стъклени прегради ограничават достъпа на граждани до  етажите на общинската сграда. Явно е, че много са се изплашили и от  боя в кулоарите на общинска администрация. Посетител наби шефа на  видеонаблюдението, бившият полицаи Георги Марков, и го извади за дълго  от строя. Марков все още е в болнични.

И това видяхме под шапката на  екипа Томов. Иначе умните му медийни съветници го карат  да прави  ежеседмични пресконференции, за да си лъска имиджа, пред удобни за целта  медии.  Факт е обаче, че това, което се случва, не работи в полза на  Томов и екипа му.   .

Няма да отминем и отвращаващото лицемерие на  партиите, които подкрепиха Румен Томов и осигуриха победата му.  Месеци наред техните представители мълчаха пред очевадните  гафове на  управлението, в очакване на разпределение  на постове и блага от общинската трапеза.

Когато се видя, че не всички се доредиха до нея, известни политици започнаха да си правят пиар върху "кладата от горещи кестени", които единствено Struma. coм вадеше от началото на управлението на Томов и екипа му. до днес. Мълчаха медии, мълчаха политици и политически лидери, неориентирани в обстановката и в очакване на благинки.

Преди дни видяхме една декларация "Анти Томов" от НФСБ, чийто представител е бившият кмет на Дъбрава Росен Георгиев, кандидат за кмет на Благоевград, който не успя да се класира на предишните избори, но пък подкрепи сърцато Румен Томов на балотажа срещу Камбитов. Същият този Камбитов, който направи от продавач на дюнери, какъвто беше Георгиев, кмет на село Дъбрава, и го подкрепяваше във всичките му начинания.

Георгиев не се поколеба да  застане срещу Камбитов  на местните избори, същото прави и сега с подкрепения от него Румен Томов. Казано е, който веднъж "изневери" и предаде, ще го направи и втори път.

 Да не говорим, че единствено липсата на закон  за   колективната  отговорност, спасява местните политици от носенето на отговорност за това, че заблуждаваха хората, разпространявайки купища лъжи срещу основния опонент Ат.Камбитов  и мамейки хората  с обещания за безоблачно бъдеще  на миналите избори. Днес, солидарно с Томов трябва да понесат отговорността си за подкрепата, за избора, за неизпълнените обещания и   всичко, което  не направиха за Благоевград новите управници .  

Стилът  на поведение   на местните политици  обаче показва, че те най-често са водени от собствените си интереси, а не от интересите на жителите на този град. И понеже изборите чукат на вратата, започнаха отново с лъжите и популистките заблуди.

Очаквайте в Struma. com как един по един изгърмяха предизборните балони на БСП и Румен Томов и как и с чия помощ, човек, който не успя да направи 6 месеца екипа си, днес неистово се бори да остане във властта, за да "спаси" Благоевград и да продължи да бъде негов кмет.

П. Костадинов