Тема с продължение: Ето защо бе арестуван шофьор от Петрич на ГКПП Кулата, подробностите от НАП: "Фискален контрол" предотврати ДДС измама с над 20 тона месо  

27.10.2021 11:28   22915 прочитаОпит за извършване на фиктивна вътреобщностна доставка на над 20 тона месо предотвратиха от Главна дирекция „Фискален контрол“ към НАП, със съдействието на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари. 
 Товарен автомобил се е явил за преминаване на ГКПП Кулата на 25 и октомври през нощта. Водачът на транспортното средство е декларирал пред приходните инспектори, че превозва 32 палета с пилешко и свинско месо от българско търговско дружество, като стоката е предназначена за фирма в Гърция. 
Служителите на фискалния пункт са извършили физически оглед на камиона, както и на документите, съпровождащи стоката.

В товарния отсек са открити множество бутилки с минерална вода, като пред тях е имало само 2 реда кашони, съдържащи пилешко месо. При вътреобщностната доставка на фирмата не се начислява ДДС за стоката. Реално обаче не е извършена доставка на посоченото количество месо и по този начин се укриват приходи и ДДС от продажбата му в България. 
 

Незабавно е уведомен Координационния център в ГДБОП, откъдето е осигурено присъствие на полицейски служители от Районно управление на МВР - Петрич. Образувано е досъдебно производство по чл. 316 във връзка с чл. 308 от НК. Стоката и превозното средство са иззети като веществени доказателства. НАП извършва ревизия на дружеството. Това съобщиха официално от НАП. 

Припомняме, че вчера Struma. com съобщи подробно за акцията, при която бе арестуван шофьор, показал неистински документи. Шофьорът е от Петрич и е управлявал камион, в който е имало палета с туби, с надпис "Беласица" - оказа се, че минерална вода, декларирана като пилешко месо. Проверка на Struma. com установи, че по документи изпращач на стоката е столичната фирма " Булкомерс-ММ ЕООД, а фирмата в Гърция, която е трябвало да получи стоката е "Spidi Roud-  Атина. 

Камионът е собственост на петричката фирма "Бимър 2012, а полуремаркето, в което е намерена стоката, е на санданската фирма : "Запрянов ЕМ Джи" I

Петя Георгиева