Съдът пусна под гаранция от 10 хил.лева дупнишкия бизнесмен Кольо Илиев 

10.02.2020 17:19   7665 прочитаРайонен съд Дупница освободи под парична гаранция от от 10 хил. лева бизнесменът Кольо Илиев, собственик на предприятието „Феникс Ресурс-Дупница“. Делото му започна днес в 14.00 часа, когато изтече мярката му за задържане от 72 часа. Дупнишкият бизнесмен влезе в съдебна зала с високо кръвно и разклатено здравословно състояние, като беше доведен направо от болницата със Съдебна охрана. Прокуратурата може да обжалва в тридневен срок решението на съда.

Следващото дело е насрочено за 17 февруари. Защитата на Кольо Илиев изрази мнение, че сумата е доста висока. Припомняме, че преди дни Илиев, който бе обявен за национално издирване, се предаде в полицията в Дупница придружен от неговия адвокат.

Както писахме полиция и институции бяха в офиса на фирмата за отпадъци няколко дни подред, по повод разследване на прокуратурата след големия пожар в базата му,причинил щети на мостово съоръжение на АМ "Струма" за стотици хиляди левове.

Премиерът Бойко Борисов, лично бе разпоредил на Главният секретар на МВР Ивайло Иванов и министъра на околната среда и водите Емил Димитров   да се заемат със случая и извършат проверка на мястото. Илиев ще бъде принуден да премахне все още стоящите след големия пожар суровини, които са разположени върху общински имот. Въпреки опитите на екоинспектори и всякакви институции да  го принудят да разчисти терена,Кольо Илиев не се явяваше ,което принуди органите на реда да го обявят за издирване.

М. Иванов