Срещу драстичните антиковид мерки: Протест на ресторантьори от Благоевград пред РЗИ! Шефът на инспекцията обеща безплатни тестове и разкриване на пункт до седмица 

21.10.2021 12:10   15414 прочитаРесторантьори от Благоевград се събраха днес в 10:30 часа пред сградата на РЗИ. Протестът бе, за да изразят недоволството срещу влезлите днес Ковид мерки на здравното министерство.

"Бихме искали отчет за това как държавните институции са си свършили работата. Искат от нас в рамките на един ден да направим нова организация на работа си, което е невъзможно.

Да видим това, което ни е обещано, за безплатното тестване, дали е изпълнено", каза Васил Димитров, зам.-председател на Асоциацията на ресторантьорите в Благоевград.

След кратък разговор пред сградата на регионалната инспекция, д-р Калоян Калоянов покани в кабинета си част от ресторантьорите. Калоянов заяви, че днес медиците, които не са ваксинирани и не отговарят на изискванията за зелен паспорт, ще влизат в болницата след бърз тест.

Ето какво казаха ресторантьорите след срещата с шефа на РЗИ.

Решение няма, но има разбиране от РЗИ с идеята, че ще дойдат безплатните тестове, ще помогнат за разкриването на пункт, в който да се правят тези безплатни тестове, за да може да се ползват от населението и от персонала на заведенията. Докато той бъде разкрит около една седмица ,ние работодателите ще си плащаме на персонала.

Разбрахме,че екипи проверяващи от РЗИ са тръгнали по обектите, чакаме тестовете. Доктор Калоянов каза,че ще има около 1 милион бройки от тях. За сега има разбиране с РЗИ, но не се изключват и протести, заяви Димитров.

С. Стоянов