Смазващо изказване на сесия! Директорът на Младежкия театър Бр. Митов: Г-жо кмет на културата, Вие сте вредна за Благоевград, в областния център култура няма, артистите са "кюфтета" /Видео/ 

29.05.2020 10:10   21417 прочитаГ-жо кмет на културата, Вие сте вредна за културата в Благоевград, това заяви от трибуната на ОБС Благоевград директорът на Младежки театър Бранимир Митов, който днес пред общинските съветници буквално попиля ръководството на община Благоевград. В изложението си, направено по повод определения наем  от 360 лева  за 100 кв. метра, които да ползва театъра за свои представления, Митов определи действията на зам. кмета Павлова и култругерите в общината като вредни за развитието на града, тъй като работещите там не разбират нищо от култура.

Митов заяви, че актьорите в Благоевград се третират като "кюфтета ", защото се поставя Наем за култура, нещо, което е прецедент в страната. На финала той поиска оставката на Василиса Павлова, категоричен, че тя не става за кмет на културата, a напротив е "вредна ". Изказването на Митов бе посрещнато с бурни аплодисменти от страна на присъстващите в залата .

Очаквайте цялата реч на Митов по-късно. След неговото изявление Павлова отговори, че писмено ще разпространи становището си по повод изявлението на Митов.

П. Попов