След скандален клип! Инспекторатът по образованието със спешна проверка в училището в Г. Драглище 

16.11.2020 09:54   18344 прочитаСкандален клип, в който се вижда ожесточена разпра между две учителки и ученички в училището в село Горно Драглище, при която учителка скубе ученичкат, размятайки косата и наляво на дясно, крещейки над главата и. Колежката и и приглася, викайки срещу ученичката.

Поводът за разпрата е счупена врага на класната стая. А героите от клипа са учителката по бъргарски език Райка Калоянова, колежката и и 12 годишната Д. Днес потърсихме за коментар инспектората по образованието в Благоевград. Оттам отказаха коментар какво ще последва за учителката, но заявиха, че заминават на спешна проверка в училището.

Временно изпълняващия длъжността директор на училището се дистанцира от проявата на колежката си, поискал е писмено обяснение от всички участници в клипа и до края на деня щял да вземе решение какво ще е наказанието и ще има ли въобще наказание на учителката, която пък твърди, че не е била момичето, а само е разпиляла косата и. С 12 годишната отдавна имало проблеми в училище, затова госпожата изтървала нервите си. 

Случвака раздели на два полюса мненията на хората. Според голяма част от коментаторите децата понякога влудяват учителите, до степен на умопомрачение. Невъзпитани, арогантни, нагли ученици заслужават по здрава ръка във възпитанието смятат част от хората, други са категорични, че учител няма право да посяга на ученик, макар че често се случва ученик да посяга на учителя си.

Крайно неприятна ситуация за госпожата, която няма оправдание за действията си, трябвало да извика родителите и, казват други, или да я изключат от училище. Въпросът ,който смекчва тона на критикуващите момичето е : Ако това беше  Вашето дете и станете свидетели на унижението му по този начин ,да неговорим ,че е изтърпяло и болка ,каква ще бъде реакцията Ви ?!

Следим развитието на казуса. 
П. Попов