След политически лутания: Бившият депутат от ИТН-Благоевград Г. Попов сред учредителите на новата партия" Български глас" 

21.11.2022 07:38   11830 прочитаБившият депутат от ИТН- Благоевград  в 45-тия и 46-тия парламент, Георги Попов е сред съучредителите на новата партия "Български глас", инициирана от политолога Тихомир Василев, един от организаторите на протестите през лятото на 2020 година. Попов най-после си намери мястото, след като от месеци търси начин да се върне в политиката,  седнал за кратко  на депутатската скамейка.

Победата тогава бе на кмета на Благоевград Илко Стоянов, който бе областен лидер на ИТН ,откри и постави Попов на първо място в кандидат-депутатската листа по времето на разцвета на партията в региона. Възходът на Попов обаче трая много кратко, поради разпадането на парламента, част от който бе той. Заговори се за крамоли, предателства и скандали в ИТН и около това, кой къде да е в листата им при следващите избори.

Мълвата спрегна името на Попов като бъдещ областен координатор и част от новата партия на Стефан Янев- "Български възход". Бил в добри отношения и с президента и с генерала . Въпреки упорито разпространяваните слухове за мястото на Попов в "Български възход", това не се случи и генералът заложи на чаровната Надежда Самарджиева от Добринище, която стана депутат.

Така след месеци лутания, Попов напусна официално ИТН и дори публикува заявлението си в личната си фейсбук страница.

Явно това е моментът, в който е видял лъчът, осветил пътя му към голямата политика, а именно новата партия "Български глас", обединяваща разочарованите от партиите на "промяната". 
В "Български глас" ,освен политолога Тихомир Василев и   бившият депупат от партията на Слави Трифонов Георги Попов съучредитела са  музикантът Пепи Писарски, юристът Огнян Митев, Пламен Иванов – експерт по енергетика и др. Една от идеите на бъдещата партия е администрациите на част от министерствата да се изнесат извън София, за да бъдат по-близо до хората. 
Предполага се, че ексдепутатът Попов ще е областен лидер на новата партия в Пиринско. 

П. Попов